Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Pikavisiitti Hong Kongissa

on 12/08/2018

Lennettiin Hongkong Expressillä Vietnamista reissun viimeisiksi päiviksi Hong Kongiin. Kello oli Vietnamin aikaa kahdeksan illalla ja paikallista aikaa yhdeksän kun laskeuduttiin. Käytiin ensin kentällä syömässä ja noustiin A11  bussiin keskustaan. Lipun hinta oli 40 HK dollaria per lippu, eli vajaat 5 euroa aikuiselta.
Matka kentältä keskustaan kesti illalla noin 40 minuuttia, kun erityisiä ruuhkia ei ollut.
Bussissa on esillä hyvin selkeästi seuraava pysäkki, joten kyydistä jääminen oikealla pysäkillä oli pimeälläkin helppoa.
Löydettiinkin hostelli helposti. Meidän hostelli sijainti on todella hyvä. Hostelli sijaitsi lähellä rantaa, josta lautat kulkevat Kowlooniin, iso Victoria Park löytyy muutaman minuutin kävelymatkan päästä ja metropysäkki ja kaikki muutkin palvelut löytyivät ihan läheltä.

Hong Kong on iltaisin niin mahdottoman kaunis, että kaupungin siluettia valoineen, voisi katsella vaikka kuinka kauan.

Jos haluaa hetkeksi pakosalle kaupungin hälinää, kannattaa suunnata suureen Viktoria Parkiin, josta löytyy jos jonkinmoista aktiviteettia tenniskentistä ja sisäuimalasta, lasten leikkipaikkaan.
Puisto on todella iso ja vihreä, paljon tilaa juosta ja nauttia lämpimästä ilmasta ja hyvästä seurasta.

Kyllä riitti ihmisillä iloa ja naurua, kun vesisprinklerit alkoivat yhtäkkiä sadettaa nurmikkoa kesken piknikin

Sään salliessa kannattaa myös käydä vierailulla jollain Hong Kongin uimarannoista. Vierailimme Deep water baylla, johon on noin puolen tunnin bussimatka keskustasta. Bussilla matka taittuu mukavasti, kun voi katsella kaupungin vaihtelevia maisemia, eikä hintakaan päätä huimaa kun aikuisten lippu maksaa noin euron.
Julkiset kulkuvälineet ovatkin Hong Kongissa aika edullisia verrattuna muuhun hintatasoon. Ruokaakin saa joistain ravintoloista kohtuullisen edullisesti, halvimmillaan ehkä siinä 4-5€ paikkeilla annokselta.
Hotellit ja muut majoitukset sen sijaan verrattain kalliita. Meidän hostellimme maksoi kahdelta yöltä noin 140 euroa ja se oli ehdottomasti halvimmasta päästä.

Deep water bay olikin aivan mahtavalla paikalla isojen vuorten välissä.  Maisemat olivat niin kauniit, että siellä olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan. Rannalla oli paljon paikallisia viettämässä vapaapäivää perheiden ja ystävien kanssa. Rannan vierestä löytyy myös grillausalue, jossa paikalliset ja siirtotyöläiset grillailivat omia herkkujaan.

Ihmiset viettämässä aikaa grillaillen. Taustalla Deep water bay

Päätettiin kävellä rantatietä pitkin huomattavasti suositummalle ja isommalle Rebulse bay rannalle.
Rannalla olikin paljon enemmän ihmisiä, joten oli hyvä päätös mennä Deep water baylle.
Otettiin bussi rannan läheltä keskustaan ja päätettiin vielä lähteä Kowlooniin katsomaan kaupungin valoja.
Keskustasta hypättiin starferryn eli paikallislautan kyytiin ja matkattiin lahden yli. Lauttamatka kestää viitisen minuuttia ja maksaa muutaman kymmenen senttiä.

Repulse bay auringon laskiessa

Vaikka edellisestä vierailusta Hong Kongissa oli kulunut vain vajaa vuosi, oli sinne ihana palata. Tykästyin Hong Kongiin jopa vielä enemmän, eikä olisi millään huvittanut palata takaisin. Monipuolinen paikka, täynnä elämää, värejä ja hyvää ruokaa, mitä muuta sitä voi kaivata?!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI