Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Phan Thiet

on 11/08/2018

Saigonista matka jatkui raiteilla vajaan 200 kilometrin päähän Phan Thietiin. Kakkosluokan liput maksoivat noin viisi euroa aikuiselta ja neiti pääsi matkustamaan ilmaiseksi. Junamatka sujui rattoisissa merkeissä ja päästyämme perille huomasimme tulleemme keskelle ei mitään. Juna-asema sijaitsee kaukana keskustasta, joten ei muuta kun taksi alle ja eteenpäin.

Tervetuloa Xio Chao resorttiin!

Varasimme edellisenä iltana Saigonissa majoituksen aika randomilla Xio Chao Resortista ensimmäiseksi kolmeksi yöksi. Haluttiin päästä rannalle, kauas kaupungin hälinöistä rentoutumaan. Xio Chao Resort olikin sitten mielenkiintoinen kokemus ja suhteellisen kaukana Phan Thietin keskustasta. Paikka oli tosiaan hyvin rauhallinen ja meidän lisäksemme koko resortissa oli vain kaksi venäläisrouvaa, joten tuntui kun koko paikka olisi ollut vain meidän käytössämme. Ketään ei ollut päivisin mailla halmeilla, ei edes työntekijöitä, joita joutui välillä etsimällä etsiä, jos halusi esimerkiksi ruokaa. Saimme iloksemme ison bungalowin aivan rannan vierestä, koska ruuhkaa ei tosiaan majoituspaikassa ollut. Omistaja oli mukava nuori isäntä, joka osasi hyvin englantia. Pikkuneitimme kiintyi perheen kouluikäiseen tyttöön, joka leikitti innoissaan neitiämme päivällisen aikaan. Resortissa ei paljon huolet ja murheet painaneet. Sähköt ei toimineet kunnolla koko vierailumme aikana, naapureiden lehmät hengailivat rannalla ja uima-altaalla, koiria siellä täällä. Uima-allas täynnä merestä tulleita rapuja ja jokainen aloitettu kunnostusurakka puolitiessä.


Kun rannalla loikoilu alkoi pitkästyttämään pilvisen sään takia, päätimme vuokrata skootterin ja lähteä katsomaan Phan Thietin keskustaa. Keskustasta löytyi kaikki mitä kaupungista voikin olettaa löytyvän. Kalastajasatamassa kävimme syömässä herkullisia pieniä äyriäisillä ja kasviksilla täytettyjä lättysiä.

Nam!

Päätimme ottaa paikallisbussin majoituspaikkamme vierestä ja suunnata vajaan 20 kilometrin päähän Ke Gan kyläänn katsomaan paikallista nähtävyyttä, majakkaa. Bussit ovat edullisia ja käteviä, koska ne voi pysäyttää mistä haluaa, kun heiluttaa kättä kuskille ja pois kyydistä saa jäädä missä haluaa, koska varsinaisia pysäkkejä ei ole.

Matkalla Ke Gaan oli omien laskujeni mukaan 14 hylättyä rantaresorttia. Ajatelkaa 20km matkalla 14 isoa hylättyä resorttia ja osa resorteista oli valtavan kokoisia. Vietnamissa on siis muutenkin paljon hylättyjä hotelleja ja resortteja, joissa ei vaan ole riittänyt asiakkaita. Isosta osaa hylätyistä resorteista paikalliset ovat vieneet kaiken käyttökelpoisen ja ainoastaan rauniot ovat jäljellä.

Ke Gan “keskusta”

Ke Ga on tosiaan hyvin pieni kalastajakylä, jossa ei paljon muuta nähtävää ole kuin majakka. ”Keskustassa” on muutama kioski ja paikallisravintola ja siinä se. Hyvin viihtyisä ja autenttinen paikka, mutta ei ehkä paras vaihtoehto aktiivilomailijalle. Päätettiin M:n kanssa syödä vielä pho keitot iäkkään rouvan kojussa ennen paluuta takaisin, vaikka itsellä olikin jotenkin epäileväinen fiilis paikasta. Päädyttiin siihen, että pikkuneiti syö vasta palattuamme resortille, joka osoittautui erittäin viisaaksi päätökseksi. Yöllä heräsin niin järkyttävään oloon, että enpä ole aiemmin kokenut vastaavaa. M:llä sama alkoi muutaman tunnin kuluttua ja kyllä siinä itsellä vähän tuli äitiä ikävä. Oltiin sen verran huonossa hapessa molemmat, että mietittiin kuinka tullaan selviämään seuraavan päivän siirtymisestä bussilla Mui Neen. Olo helpotti päivän mittaan, mutta päätettiin, että bussi ei tulisi nyt kuuloonkaan. Painavien rinkkojen kanssa pomppivassa paikallisbussissa, molemmat ruokamyrkytyksestä kärsivinä, ei kiitos. Tilattiin taksi ja matka kesti reilut 40 minuuttia. Hirvittävin taksimatka ikinä, mutta siitäkin selvittiin. Fiilis oli aika onnellinen, kun vihdoin pääsi perille ilmastoituun huoneeseen.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI