Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Ylellinen irtiotto arjesta Tallinnassa

on 10/08/2018

Yritin muutama viikko sitten kuumeisesti löytää edullisia lentoja pidennetylle viikonloppureissulle Eurooppaan, mutta olettaakin saattaa, että vajaata viikkoa ennen tulevaa reissua hinnat olivat lähestulkoon kaikkiin kohteisiin pilvissä. Halvimmillaan menopaluulennot olisi saanut muistaakseni Kööpenhaminaan vajaalla 200 eurolla, joten se kertonee jo jotain..

Kävin lävitse mahdollisia kotimaan lomakeskuksia ja kylpylöitä, mutta mikään ei vain sytyttänyt, kunnes M ehdotti, että lähdettäisiin Tallinnaan viiden tähden Swissoteliin, jossa he olivat yöpyneet pikkuneidin kanssa muutamaa viikkoa aiemmin ollessaan isätytär minireissulla Tallinnassa.

Tallinnaan njäääh oli ensimmäinen ajatukseni, mutta hetken asiaa pohdiskeltuani ja hintoja vertailtuani suostuin ehdotukseen. Varasimme laiva-hotellipaketin  kohtuuhintaisesti Ikaalisten Matkatoimiston kautta ja kaikki toimi mielestämme moitteettomasti.

Selvittelimme etukäteen tasokkaita ja kohtuuhintaisia ravintoloita netistä, mutta harmikseni monet hyvistä ravintoloista oli kiinni sunnuntaisin ja maanantaisin. Löysimme kuitenkin muutaman helmen, jotka olivat sopivasti auki vierailumme aikana.

Reissua varatessamme pohdimme mitä reissulta emme halua. Vanhakaupunki oli poissa laskuista ja samoin myös kaikki perinteiset Tallinnan tekemiset juopotteluineen. Halusimme nimenomaan rentoutua ja nauttia toistemme seurasta hyvän ruoan ja tunnelman merkeissä.

Päädyimme siihen, että emme syö laivassa lainkaan aamupalaa, vaan suuntaamme taksilla kaupungin laitamille kehuttuun Grenka nimiseen kahvila-ravintolaan. Grenkan listoilta löytyy super herkullisia aamiaisvaihtoehtoja, lounasta ja päivällistä. Hurautimme taxify sovelluksen avulla satamasta suoraan Grenkan eteen, eikä hinta ollut kuin muutaman euron. Grenka oli viikonloppuaamuna melkein täynnä, mutta mahduimme hyvin joukkoon ilman varaustakin. Ihanan yksinkertaiselta listalta löytyi heti molemmille mieluisat aamupalat. Päädyin tilaamaan grenkan serranokinkulla, M valitsi pekonia ja munia ja päätimme tilata vielä yhteiseksi kehutun isoäidin grenkan marjoilla ja kermavaahdolla. Ravitolassa vallitsi miellyttävä tunnelma, joka vain parani saatuamme aamupalat eteemme. Yritin miettiä, että milloin viimeksi olisin syönyt näin herkullista aamupalaa, mutta eipä tullut mieleen. Aamupalan kruunasi tuorepuristettu appelsiinimehu ja M:n tilaama Chailatte. Huh ja huh. Eipä harmittanut lainkaan, että päätimme laivan aamupalan sijasta valita Grenkan.

NAM!

Grenkan erikoisuuksia ovat mitkäs muut kuin grenkat!

Isoäidin grenka vei kielen mennessään

Hitaan aamupalan jälkeen nappasimme taksin niin ikään taxify sovelluksella ja suuntasimme keskustaan shoppailemaan ennen hotelliin kirjautumista. Tallinnan alennusmyynneistä löytyi muutama helmi, joista iloitsen vieläkin. En ole aiemmilla Tallinnan reissuilla vieraillut yhdessäkään kauppakeskuksessa ja olin positiivisesti yllättynyt Tallinnan tarjonnasta.

Taxify- sovellus ladataan puhelimeen appstoresta ja sitä voi käyttää helposti ja luotettavasti, joko rekisteröimällä luottokortin sovellukseen tai käteismaksulla kyydin päätteeksi, kuten me teimme. Sovellus paikantaa lähtöpaikkasi ja kirjoitat siihen ainoastaan, että mihin olet matkalla. Näet sovelluksesta missä kohtaa kuskisi on liikkeellä ja paljonko matka määränpäähän kustantaa. Pääset myös näkemään, että millä autolla kuski on sinua tulossa hakemaan ja millaiset arvostelut hän on saanut aiemmilta matkaajilta. Jos jostain syystä esimerkiksi tulossa oleva auto ei miellytä, voi kyydin perua helposti sovelluksella ilman lisämaksuja. Sovellus on todella helppo, halpa ja luotettava ja sitä käyttävät niin yksityisautoilijat, kuin viralliset taksitkin.

Shoppailtuamme tovin lähdimme kohti Swissotelia. Hotellissa meidät otettiin erittäin hyvin vastaan ja saimme huoneen 26 kerroksesta kylpyammeella. Huone oli kivasti sisustettu ja olin enemmän kuin innoissani kylpyammeesta ja ylipäätään koko kylpyhuoneesta. Päätimme lähteä polskimaan hotellin spa-osastolle ennen illallista. Spa-osastolta löytyi kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikki tarpeellinen. Tarjolla olisi ollut jos jonkinlaista hemmotteluhoitoa noin 25 eurosta ylöspäin, mutta illallisen ajankohdan takia päätin jättää hoidot väliin. Spa-osastolta löytyy höyrysauna ja näköalasauna, sekä isohko uima-allas. Meidän onneksemme saimme pulikoida altaalla hyvinkin rauhassa. Allasalue on kaikkien vieraiden käytössä hotellivierailun ajan ja hotellista löytyy myös kuntosali kaikkine vempeleineen.

Super leveää sänkyä ja ihanaa tyynylajitelmaa on jo ikävä, tyynyjä voi muuten ostaa kotiin vietäväksi erillisestä tyynymenusta, heh

Swissotelin spa-osastolla oli miellyttävät puitteet jo pukuhuoneissa

Saunasta oli mukavaa katsella aamuruuhkaista Tallinnaa

 

Illalliselle päädyimme Moon- nimiseen ravintolaan trendikkäällä Kalamajan alueella. Olimme tehneet ravintolaan etukäteisvarauksen, mutta olisimme varmasti mahtuneet syömään ilman varaustakin. Ravintola Moon tarjoaa modernia venäläistä korkeatasoista, intohimolla tehtyä ruokaa, kauniissa puitteissa. Moonin sisustus on yksinkertainen ja simppeli, unohtamatta kivoja pieniä yksityiskohtia ja tunnelmallista sisäpihaa. Ravintolan henkilökunta otti meidät lämpimästi vastaan. Päädyin tilamaan shampanjaa ja yhdistetyksi alku- ja pääruoaksi pikkelöityjä kurkkuja ja blinejä siianmädillä. Blinit olivat niin suussa sulavia, että menivät heittämällä parhaiksi blineiksi, mitä olen koskaan syönyt. Suosittelen siis ehdottomasti tilaamaan blinejä, jos Mooniin eksyy! M tilasi alkuun zakuska lautasen, josta löytyi mm. pikkelöityjä kurkkuja, marinoituja sieniä ja silavaa. Jokainen komponentti oli erittäin herkullinen ja onnistunut. Pääruoaksi M tilasi kievin kanaa perunamuusilla ja kyssäkaali-pinaatti salaatilla. Perunamuusi oli ehkä maailman parasta, olisin voinut syödä sitä pelkästään vaikka kokonaisen lautasillisen. Jälkiruoaksi tilasin Moonin jäätelö-sorbetti lajitelman ja M valitsi jonkinlaisen suklaarahkan mustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkkä siirapilla. Moon oli niin ruoiltaan kuin tunnelmaltaankin nappivalinta illalliselle, näitä blinejä on pakko päästä syömään uudelleen.

 

Moonin keittiöntervehdys

Zakuska lautanen

Moonin vanilja ja mansikkajäätelöä, raparperisorbettia ja marenkia

 

Pienen kävelyn jälkeen oli mukavaa huristaa takaisin hotellille katsomaan auringonlaskua kattobaarista drinkkien kanssa. Kattobaarista löytyy myös ravintola, joka on suljettuna niin ikään sunnuntaina ja maanantaina, sekä upea kaikille avoin sikarihuone.

Kattobaarin drinkit olivat ehdottomasti hintansa väärtejä

Swissotelin aamiainen oli erinomainen, hedelmiä olisi ehkä saanut olla runsaammin, mutta muuten aivan täysi kymppi. Tarjolla oli kaikkea mitä kuvitella saattaa ja vähän enemmänkin.

 

Swissotel täytti ehdottomasti kaikki odotukseni ja palaamme varmasti vielä kyseiseen hotelliin. Ehkä seuraavalla kerralla pikkuneitikin pääsee mukaan, kun viimeksi hotellista lähtiessään oli itkenyt M:lle, että haluaa muuttaa tänne. Reissu oli juuri sopiva irtiotto arjen kiireiden keskeltä ja oli mukavaa huomata, kuinka Tallinnastakin avautui jotenkin ihan erilainen maailma, mihin kiireisten päiväristeilyjen lomassa on tottunut.

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI