Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Yöjunalla Saigoniin

on 09/07/2018

Voiko juna kulkea veden päällä? Siltä ainakin näytti, kun kurkkasi junan ikkunasta illalla. Useamman päivän sateet olivat aiheuttaneet tulvia maaseudulle. Matkalla oli vaikea havaita, mistä joki loppuu ja riisipelto alkaa. Joku souteli kanootilla pellolla, kun toinen kahlasi veneen perässä vatsaa myöden tulvavedessä.

Da Nangista lähdettiin tosiaan yöjunalla kohti Ho Chi Minh Cityä, eli Saigonia. Hintaa lipuille softsleeper sängyissä tuli aikuista kohden 35 euroa. Neitokainen nukkui mun kanssa samassa sängyssä ja pääsi matkustamaan ilmaiseksi. Otimme paikat jaetusta hytistä ja saimme hyttikavereiksi iäkkään vietnamilais mummon ja papan, jotka puhuivat jopa englantia. Oltiin ostettu yläpedit, koska muut oli loppuunmyyty. Asteltiin vaunuun sisälle ja heti kun pariskunta näki pikkuneitimme, niin he kipusivatkin yläsängyille ketterästi kuin apinat. Vähän hävetti viedä heidän paikkansa, mutta ei voinut kieltäytyä, kun he niin vaativat. Matka yöjunalla sujui muuten hyvin, mutta nukkuminen ei ollut kovin helppoa. Juna oli siisti ja kohtuullisen moderni, mutta meteli oli aikamoista. Jokaisella asemalla pärähti soimaan yhtäjaksoisesti kolmen minuutin mittainen, todella kovalla äänenvoimakkuudella kuulutettava selostus, jossa aseman nimi mainittiin noin kaksikymmentä kertaa. Yöstä selvittiin vähäunisesti koko porukka ja junamatka oli kokemuksena ehkä huonoin yöjuna verrattain muihin reissuihin.

Saigonin paikallisten iltamarkkinameiningit ovatkin jo ihan omaa luokkaansa

Majoituttiin Saigonissa Ananas nimisessä Hotellissa, asuinalue numero 10ssä, josta löytyi myös kattouima-allas. Paikka oli saanut hyvät arvostelut Bookingissa, mutta meidän kokemus ei ollut kovinkaan hyvä. Huone oli iso ja avara, mutta siellä haisi todella ummehtuneelta. Majoituttiin myös muutama yö Airbnb:n kautta keskustan ulkopuolella ihanalla paikallisperheellä, jolla oli meidän neidin kanssa saman ikäinen poika. He asuivat korkeassa pilvenpiirtäjässä, jonka maatasosta löytyi suuri uima-allas ja supermarketti. Hintaa erilliselle huoneelle tuli yöltä vain noin kymmenen euroa koko porukalta.

Leikkikaverit on aina jees!

Mikäs siinä, kun asunnon alakerrasta löytyy iso uima-allasalue ja suuri supermarketti

Saigonista löytyy jos jonkinlaista tehtävää ja nähtävää. Ruuhkat ovat infernaalisia ja skoottereita enemmän kuin missään muualla maailmassa. Maittavaa ja edullista katuruokaa löytyy joka puolelta ja ehdottomasti parhaat Pho keitot syötiinkin juuri Saigonissa.

Paras Pho keitto so far!

Ca Phe Sua Da – eli vietnamilainen suosittu jääkahvi

Saigonissa kannattaa käydä tutustumassa sotamuseossa, joka kertoo Vietnamin sodasta ja sen seurauksista. War Remnants Museumin hinta ei päätä huimannut, kun pääsylipun museoon sai alle eurolla. Museosta löytyy sotakalustoa, aseita, valokuvia ja kaikkea muuta historiallista. Vaikuttava paikka, mutta ei ehkä sovi herkimmille tai lapsille.

Museon seinältä löytyi myös suomalainen juliste

Myös shoppailtavaa löytyy jokaiseen makuun. Googleteltiin mahdollisia sopivia markkinoita ja löydettiin paikallisten iltamarkkinat ja päätettiin huristella bussilla sinne. Noin kymmenen kilometrin matka kesti ruuhkan takia yli tunnin, tervetuloa Saigoniin! Kun vihdoin päästiin perille markkina-alueelle tajuttiin, että nyt ollaan tultu vain ja ainoastaan paikallisten mestaan. Koko reissun aikana ei tullut vastaan yhtäkään turistia. Skoottereita oli niin paljon, että tuntui kun kaikki maailman skootterit oltaisiin tuotu yhteen ja samaan paikkaan. Tien yli oli melkein mahdoton päästä. Kun päästiin varsinaiselle markkina-alueelle niin siellä se vasta hurja meininki olikin. Sai taas tuntea miltä tuntuu olla julkkis, kun pikkuneidin kanssa liikkuu. Suunnilleen joka toinen ihminen pysäytti meidät ja olisi halunnut paijata ja pusutella pikkuneitiä. Aluksi oli ihan hauskaa, mutta ei sitä pikkuneitikään loputtomasti jaksa, vaikka tykkääkin huomiosta. Tungos kaduilla oli ihan uskomaton ja siitä olikin rentouttava shoppailu kaukana. Jos aitoa paikallista meininkiä haluaa, niin siinä on hyvät markkinat.

 

Pikkuneidin fanijoukko

Rauhallisempaa shoppailumeininkiä löytyy turistien keskuudessa suosituilta markkinoilta Ben Thanh Marketista. Oma kokemukseni on, että Vietnamissa lähtöhinnat ovat esimerkiksi vaatteissa markkinoilla alemmat, kuin esimerkiksi Thaimaassa tai Filippiineillä ja laatukin vaikuttaa ehkä hitusen paremmalta.

Saigonista löytyy lapsillekin kaikenlaista tekemistä. Leikkipuistoja kaiken ikäisille ja suuri vesipuistokin! Ilmansaasteet ovat vaan pikkuisille aikamoisia, joten hyvä vaihtoehto on pitää lapsilla hengityssuojaa, joka suojaa edes hieman pakokaasuilta. Neiti sai pahan yskän pakokaasuista, joten vierailtiin Pohjolan yhteistyösairaalassa, Ho Chi Minh City Family Medical Practisessa. Hoito oli ensiluokkaista ja tuli taas hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on olla hyvä ja kattava matkavakuutus.

Puistoja löytyi joka makuun, täältäkin löytyi tennis ja jalkapallokentän lisäksi ulkokuntosali ja lasten leikkipaikka

Saigon on kyllä erittäin kiva kaupunki, täynnä elämää ja todella kaaottinen, mutta kiva. Ei ehkä kaikkien makuun, mutta mä todistetusti tykkään kaaottisesta, joten!

Ihan luonnollista, että korkean kerrostalon päälle on rakennettu idyllinen omakotitalo

Meillä oli loppureissun suunnitelmat vielä Saigonissa aika auki ja päädyttiin lähtemään paikallisjunalla rantamaisemiin vajaan 150 kilometrin päähän Phan Thietiin, josta sitten seuraavassa postauksessa.

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI