Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Da Nang, Vietnam

on 09/07/2018

Päätin, että lisään blogiin vielä meidän vuoden 2016-2017 vaihteen Vietnamin matkan postaukset. Reissu oli täynnä kommelluksia, joita avaan myöhemmissä postauksissa tarkemmin.

Reissun ensimmäinen kohde oli Da Nang. Lennettiin Tukholman kautta Hong Kongiin ja sieltä niin ikään Da Nangiin. Da Nang sijaitsee melko keskellä Vietnamia ja on maan neljänneksi suurin kaupunki. Vielä tänä päivänä Da Nang ei ole järin suosittu lomakohde, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti.

Upea Lohikäärmesilta on yksi Da Nangin kuuluisimmista nähtävyyksistä

Vierailimme Da Nangissa kahdessa osassa, ensin matkan ensimmäiset päivät ja vielä reissun lopussa muutaman päivän ennen paluulentoa Suomeen.

Da Nangissa yhdistyy ihanasti ranta- ja kaupunkiloma samalla kerralla. Pitkää, leveää ja kaunista hiekkarantaa löytyy useita kymmeniä kilometrejä, eikä tekeminen kaupungissa lopu kesken. Da Nangissa on hyvät shoppailumahdollisuudet, Asia Park- niminen huvipuisto, ravintoloita pilvin pimein, sekä kulttuurista kiinnostuneille useampi museo kierrettäväksi. Da Nangista tekee myös helposti retken esimerkiksi kuuluisaan Hoi Anin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee ainoastaan 30 kilometrin päässä Da Nangista.

 

Da Nangin vierailun ensimmäiselle puoliskolle hotelliksi valikoitui Grand Sunrise 2 hotelli noin viiden minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Hotellista löytyi myös mukava kattouima-allas, jota emme valitettavasti päässeet lainkaan hyödyntämään sään takia. Hotellin sijainti oli erittäin hyvä ja henkilökunta avuliasta ja mukavaa. Toisella puoliskolla majoituimme Bong Mai Motellissa, joka on paikallisen perheen pyörittämä, edullinen ja hyvä vaihtoehto Da Nangiin suuntaaville ja vain kivenheiton päässä rannalta.

Näkymät Grand Sunrise 2 hotellin kattouima-altaalta olivat hienot pilviselläkin säällä

Da Nang on oman kokemuksemme mukaan hyvä kävelykaupunki, jos aurinko ei porota kirkkaalta taivaalta. Tätä ”ongelmaa” ei meillä ollut koko reilun kolmen viikon Vietnamin reissun aikana, koska meidän kohdalle osui todella vaihtelevat ja pilviset ilmat. Vuokrasimme Da Nangissa myös skootterin, jolla liikkuminen oli helppoa ja vaivatonta. Liikenne ei ollut yhtään niin kaaottista kuin monissa muissa Kaakkois-Aasian kaupungeissa. Da Nangissa kulkee myös suhteellisen hyvin julkiset kulkuvälineet. Bussilla pääsee paikasta toiseen edullisesti, mutta kaupungin sisällä myös taksilla liikkuminen on edullista, kunhan vain käyttää luotettavia taksifirmoja. Olimme ottaneet etukäteen selvää, että mitä taksifirmoja Vietnamissa kannattaa käyttää ja omat kokemuksemme Mai Linh ja Vinasun taksifirmoista olivatkin poikkeuksetta hyvät. Kannattaa olla tarkkana taksia napatessa ja välttää melkein täysin identtisen näköisiä eri firman takseja, joissa ainoastaan nimi on eri.

 

Da Nangista löytyy tosiaan nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle, joten kiirettä ei kannata pitää. Kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuu hieno lohikäärmesilta, joka on upea niin päivällä, kuin auringon laskettuakin. Kuuluisa Champa-museo esittelee muinaista champa-kulttuuria ja upeita patsaita hindujumalista ja lohikäärmeistä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Kannattaa myös ehdottomasti vierailla Chua Linh Ung vuorella, jossa seisoo valtava buddhapatsas, jota voi ihastella My Khe beachilta saakka. Pelkkä matka vuorelle skootterilla oli jo elämys, koska maisemat olivat hyvin kauniit. Vuorella on useita vanhoja temppeleitä ja maisemat alas kaupunkiin todella kauniit. Kaupungista vuoren huipulle ajaa skootterilla ehkä viitisentoista minuuttia.

Chua Linh Ung vuorella pääsee ihastelemaan toinen toistaan hienompia patsaita

Näkymät auringonlaskun jälkeen Chua Linh Ung vuorelta kaupunkiin

Kaunis pitkä vaaleahiekkainen ranta jatkuu silmän kantamattomiin. My Khe beachilla sai poikkeuksetta viettää aikaa hyvin rauhassa, ilman turistimassoja.

My Khe Beach

Ja sitten tietysti RUOKA! Da Nangista löytyy syötävää jokaiseen makuun ja budettiin. Paikallisia Banh Mi – patonkeja, joiden sisällä on tekijästä riippuen lihaa, kalaa, kasviksia, yrttejä, vihanneksia ja kastikkeita, saa hyvin edullisesti. Keskimääräinen hinta patongeilla oli ehkä viitisenkymmentä senttiä ja niitä sai Vietnamissa ihan joka kadunkulmasta. Makuerot toki olivat huimia paikasta riippuen, mutta pääasiassa yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki olivat syötäviä. Ja sitten on tietysti kuuluisat Pho-keitot. Edullista ja maittavaa, NAM!

Eri variaatioita Pho keitosta löytyy varmaan yhtä paljon kuin tekijöitäkin

Da Nangista löytyy myös yksi erikoisuus, nimittän Taco Ngon niminen ruokapaikka. Löydettiin kyseinen paikka Tripadvisorin ja Facebook arvosteluiden perusteella. Paikka oli saanut pelkkää viittä tähteä Facebookissa, eikä arvostelut muuallakaan juuri sille kalvenneet. Ja se ruoka. HUH. Vielä tänä päivänäkin satunnaisin väliajoin muistelen sitä. Sitä kuinka hyvää ruoka oli, on jopa aika vaikeaa selittää. Se täytyy kokea itse. Tacoja Meksikolaisella ja Vietnamilaisella twistillä. Taiwanilainen perhe pyörittää pientä, muutaman pöydän ”ravintolaa”, jonka ruoka vie kielen ja sydämen mennessään. Olen jopa pohtinut, että voisin melkein joskus palata Da Nangiin vain Taco Ngonin takia. Niin yksinkertaista, tuoretta ja kaunista. Ja edullista!!

Ei ehkä ulkoa päin uskoisi millaisia herkkuja täältä saakaan

Tässä kohtaa ei päde sanonta, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, hah!

Shoppailumahdollisuuksia Da Nangista löytyy tosiaan lukuisasti kauppakeskuksista ja pikkukaupoista ostostoreihin. Käytiin shoppailemassa muun muassa Con marketilla kaupungin keskustassa. Kyseessä on iso paikallisten katettu tori, jossa on myynnissä kaikenlaista hedelmistä, ruoasta ja astioista meikkeihin, kenkiin ja vaatteisiin. Aloitushinnat olivat ihan kohtuulliset ja tinkiminen oli mielestäni helpompaa, kun esimerkiksi Han marketilla, josta kokemus olikin sitten paljon huonompi. Kokenutkaan tinkaaja ei saa kuin ihan maksimissaan 1/3 hinnasta pois ja kauppiaiden kohtelu oli hyvin negatiivista. Vierailtiin myös pikkukauppojen lisäksi kauppakeskus Lottemartissa, joka sijaitsee aivan huvipuiston vieressä. Kauppakeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy iso food court ja erittäin kovaääninen ja hieno leikkipaikka lapsille. Leikkipaikasta löytyi kaikkea mitä lapsi vaan voi kaivata ja vielä vähän enemmänkin. Löytyy junarataa, jättiläisnallea (joka oli muuten pomppulinna ja vaarallinen sellainen), sumopukuja, hiekkalinnavaltakuntaa ym ym ym.. Jos lasten kanssa on liikenteessä, niin tänne kannattaa ehdottomasti tehdä retki.

Da Nang oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki. Molempien mielestä kivoin paikka, jossa Vietnamissa ehdittiin vierailla. Siellä yhdistyi niin mukavasti kaupunki- ja rantalomailu, ilman kauheita turistimassoja. Nähtävää olisi ollut vielä vaikka kuinka, harmi vaan, että aika tuppaa aina olemaan rajallinen.

Da Nangista matka jatkui sitten yöjunalla Saigoniin, siitä sitten seuraavaksi.

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI