Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Hulhumale, viimeinen etappi Malediiveilla

on 05/03/2018

Viimeinen yö Malediiveilla vietettiin pääkaupunki Malen sijaan viereisellä saarella Hulhumalessa, johon pääsee Malesta joko lautalla tai suoraan lentokentältä taksilla tai paikallisbussilla, jonka me valitsimme. Busseja eri puolille Hulhumalea lähtee kentältä useampia ja me otettiin ensimmäinen bussi, joka vain sattui tulemaan. Matka maksoi euron verran. Oltiin suunnilleen tietoisia siitä, että missä kohtaa tulisi jäädä, joka on tietysti suotavaa, ettei tarvitse helteessä kävellä rinkat selässä kovin pitkää matkaa.

Hotelliksi valikoitui hinnan ja sijainnin perusteella Rivers Beach & Spa, muutaman kymmenen metrin päästä rannalta. Hinta yöltä oli kaikkine veroineen ja muine maksuineen vajaat kolmekymmentä euroa merinäköalalla, huone siisti ja tilava ja sänky valtavan kokoinen, joten ei ollut mitään valittamista. Aamupalaa ei ollut saatavilla, mutta se ei ollut mikään ongelma, koska hotellin lähettyvillä on useampi kauppa, suuri hedelmä & vihannestori ja kauppakeskuksen kaksi kerroksinen supermarketti.

Yhdeksän euroa maksavat mustaherukat

Hulhumalessa on myös yllättävän hyvät shoppailumahdollisuudet ja meillä vierähti pikkuneidin kanssa tovi, jos toinenkin kauppoja kierrellessä. Shoppailun lomassa M päätti käväistä parturissa, joka on myös Malediiveilla paikallisten parturissa hyvin edullista, kun hiustenleikkuulle tuli hintaa vajaat pari euroa. Saatiin me tytötkin vähän viihdykettä parturin ajaksi, kun viereisestä kojusta sai popkornikoneesta ostettua poppareita.

Hulhumalessa oli ravintoloita joka makuun. Me suunnattiin suoraan intialaiseen ravintolaan, koska pienemmillä saarilla ei kunnon intialaista ollut tarjolla. Käytiin Hulhumalen vierailun aikana kahdessa ihan hyvässä intialaisessa ravintolassa Tandoori Flamesissa ja Bombay Darbarissa, mutta sanoisin silti, että Malessa syöty hyvin edullinen intialainen ateria oli parempi, kuin kumpikaan näistä melkein viisi kertaa kalliimmista aterioista.

Tandoori Flamesin illallinen oli varsin maukas

Bombay Darbaarin lounas

Leikkipuistoja ei meillä vastaan tullut, mutta löydettiin iso viheralue, jossa ihmiset nauttivat lounasta ja lapset leikkivät keskenään. Lähellä puistoa on venesatama, jossa oli mukavaa viettää aikaa ihan vain hienoja jahteja katsellen.

Uimaranta ei saarella ollut mitenkään erikoinen, varsinkaan Malediivien mittapuulla katsottuna ja se oli myös aika täynnä kaikenlaisia vesivempaimia vesiskoottereista banaaneihin. Vesiskoottereiden vuokrahinta oli muuten aika älytön, joten ei ihmekään, ettei niitä kovin moni vuokrannut. Rannalla oli viikonloppuna paljon ihmisiä viettelemässä vapaapäivää. Arkipäivänä rannalla ei taas paljon muita meidän lisäksi aamuisella ollut. Malen tapaan, ei Hulhumalessakaan ole mahdollista uida tai ottaa aurinkoa bikineillä, mutta eipä se meitä reilun muutaman viikon auringonoton jälkeen haitannutkaan.

Hulhumalen ranta arkiaamusta

Hulhumale on erittäin hyvä vaihtoehto sellaisille, joita Malen hektinen ja ihanan sekava ilmapiiri ei houkuttele. Rauhallinen, mutta elämää täynnä oleva saari teki kyllä minuun vaikutuksen erilaisella arkkitehtuurillaan. Välillä tuntui, että ihan kuin olisi ollut Pikku-Huopalahdessa, eikä suinkaan missään Malediiveilla. Muutama päivä saarella menisi helposti, mutta en kyllä lähtisi Hulhumalen takia Malediiveille, niin kuin eräs meitä vastaan tullut suomalainen eläkeläisporukka, jolle joku matkatoimisto oli myynyt kahden viikon matkan kyseiselle saarelle. Eläkeläiset eivät olleet selvästi kovinkaan tyytyväisiä saareen, mutta perinteiseen suomalaiseen tyyliin tyytyivät kohtaloonsa. Ehdotin heille saaren vaihtoa, joka ei loppujen lopuksi olisi tullut edes kovin kalliiksi, mutta he päättivät jäädä Hulhumaleen, josta tekivät kuitenkin suosituksestamme päiväretken mm. Villingiliin.

Hulhumale on täynnä eri pastellinsävyisiä kerrostalokomplekseja ja lisää rakennetaan hurjaa vauhtia

Niin kuin muuallakin Aasiassa, myös Malediiveillä roskia heitellään usein pitkin poikin, erityisesti kaupungeissa

Liikenne Hulhumalessa on hyvin paljon rauhallisempaa kuin pääkaupungissa Malessa

Saatiin viettää vielä päivä rannalla ennen kuin lähdettiin viemään rinkkoja kentälle säilytykseen, koska hotellin mukava virkailija antoi meille mahdollisuuden myöhäiseen uloskirjautumiseen ilmaiseksi. Saatiin olla niin myöhään, kun haluttiin, joten neitikin ehti vetäistä pitkät päikkärit, ennen myöhäistä ja pitkää paluulentoa.

Lähdettiin viiden paikkeilla kentälle ja kentältä vielä lautalla Maleen syömään ja kaupoille. Muutama tunti vierähtää kaupungilla kuin siivillä, joten aikaa ei tarvinnut kyllä kuluttamalla kuluttaa missään vaiheessa. Haikea fiilis tuli, kun hypättiin Malesta takaisin lentokenttälautan kyytiin, lämpöä ja sitä omanlaista reissufiilistä, kun tulee vaan aina niin ikävä.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
2 kommenttia
 1. Vastaa

  Christa

  07/03/2018

  Olen kuullut lähinnä negatiivisiä arvioita Hulhumalesta. Me pohdimme josko olisimme menneet Hulhumaleen tappamaan aikaa ennen lennon lähtöä, mutta jäimme kuitenkin Maléen. Aika sääli, että eläkeläisporukka ei päässyt näkemään Malediiveja Hulhumalea pidemmälle, kun sinne asti oli matkustanut!

  Meilläkin jäi hyvin haikeat fiilikset Malediiveiltä lähtiessä, jotenkin erityisen haikeat. Paikallissaarilla oli jotenkin niin ihana tunnelma, että niille olisi voinut jäädä viettämään sapattivuotta.

  • Vastaa

   minnetievie

   22/03/2018

   Meilläkään ei ollut mitenkään kovin suuret odotukset Hulhumalesta, joten saari oli kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys.

   Allekirjoitan kyllä ehdottomasti tuon, että sapattivuosi kuluisi kyllä Malediiveilla erityisen mukavasti!

JÄTÄ KOMMENTTI