Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Mathiveri, Malediivit

on 01/03/2018

Bodufolhudhoon pikavisiitin jälkeen jatkoimme matkaa muutaman kilometrin päähän Mathiveriin. Alkuperäisen suunnitelmamme mukaan meidän pitikin mennä muutamaksi yöksi Mathiveriin, mutta päätettiin sitten skipata saari, koska Bodufoldu vaikutti lukemamme perusteella niin mukavalta paikalta, toisin kuitenkin oli. Buukattiin hätäisesti vielä Bodufoldussa ollessamme hotelli viereiseltä saarelta muutamaa tuntia ennen saapumista. Mathiveri Thundi Iinn- niminen hotelli oli ollut toiminnassa ilmeisesti vasta muutaman kuukauden, mutta bookingissa arvostelut olivat positiivisia ja hinta ihan kohtuullinen, joten miksipäs ei.

Lauttamatka Mahtiveriin kesti kymmenisen minuuttia ja maksoi sen noin euron naamaa kohden. Pikaveneellä matka olisi taittunut varmaan muutamassa minuutissa, koska saaret ovat tosiaan aivan toistensa näköetäisyydellä. Hotellin työntekijä oli meitä vastassa satamassa, mutta tällä kertaa saimme kantaa rinkat itse, mikäs siinä.

Hotellin omistaa mukava ja avulias perhe, jonka isän nimesimme Mauriksi, koska hän näyttää ihan yhden lastenohjelman hahmolta. Otimme huoneen ensin yhdeksi yöksi, mutta loppujen lopuksi oltiinkin saarella neljä yötä. Hinta illallisen ja aamupalan kanssa oli noin 50 euroa yöltä. Perheen äiti ja tytöt kokkasivat joka ilta illallisen, jonka sisältö selvisi vasta kun ruoka tuotiin eteen. Ruoat olivat oikein runsaita ja maistuvia, joten ei valittamista. Huone oli sopivan kokoinen ja siisti, mutta vessassa oli hieman tunkkainen haju, joka onneksi pysyi poissa muualta huoneesta, kun oven sulki.

Mathiveri Thundi Inn

Tutustuimme ensimmäisenä iltana Mathiverilla hotellin sisäpihalla kahteen ihanaan Suomalaiseen naiseen, jotka olivat lähdössä seuraavana päivänä retkelle sukeltelemaan mantojen kanssa. Olin halunnut aivan ehdottomasti kokea Malediivien reissun aikana juuri kyseisen retken, joten päätin lähteä heidän kanssaan. Ja kyllä kannatti. Hintaa reissulla oli 50 dollaria, joten se oli suunnilleen puolet halvempi, kuin aiemmilla saarilla vastaavat reissut.

Lähdimme matkaan aamupalan jälkeen seitsemän aikaan aamulla ja iloksemme pääsimmekin retkelle ihan pienellä porukalla, kun meitä oli vain me kolme naista, veneen kaksi kuskia ja hotellin työntekijä poika. Olen lukenut ja kuullut, että monesti useilla retkillä on todella paljon osallistujia, joka jollain tapaa jo häiritsee elämystä. Meidän kohdalla näin ei kuitenkaan ollut, vaan saimme tosiaan aivan yksityistä opastusta. Etsimme mantoja varmaan tunnin verran tuloksetta, kunnes veneen kuski päätti soittaa jollekin kaverilleen, josko hän sattuisi olemaan sillä hetkellä jossain missä mantoja näkyy. Kaverilta tuli ilmeisesti vihreää valoa, koska kuskimme käänsi veneen pikaisesti ja lähti ajamaan toiseen suuntaan niin kovaa vauhtia, että hyvä kun pysytiin tyttöjen kanssa kyydissä, hahah.

ihana auringonnousu

Löydettiin mantat ja ei muuta kun snorkkelit vauhdilla naamaan, räpylät jalkaan ja menoksi. Hotellin työntekijä tuli mukaan henkiseksi tueksi mikä oli kivaa, koska oltiin lievästi sanottuna jännittyneitä. Oli aivan uskomaton fiilis kun muutaman metrin sun alapuolella ui noin kolmen metrin kokoinen kiltti jättiläinen. Ei sitä fiilistä oikein osaa sanoin kuvailla, vaan se pitää (ja ehdottomasti kannattaa!) kokea itse. Meillä kävi siis tuuri, että löydettiin mantat, joita oli meidän snorklailun aikana kolme. Edellisenä päivänä retkellä ollut venäläispariskunta pääsi uimaan valtavan mantaparven kanssa, kun mantoja oli ollut toista kymmentä. Kuvat jäivät valitettavasti ottamatta, koska kellään meistä kolmesta ei ollut kameraa, jota olisi voinut käyttää veden alla. Retken jälkeen fiilis oli lievästi sanottuna mahtava ja päätin M:n painostuksen jälkeen lähteä tyttöjen mukaan vielä seuraavana päivänä Delfiinien bongaus retkelle. Ja kannatti taas.

Retki starttasi seuraavana päivänä samalla porukalla vielä aiemmin, auringonnousun aikaan, koska delfiinit uivat silloin pinnalla. Päivällä ne uiskentelevat syvällä, joten on todennäköisempää nähdä näitä ihanuuksia aamun sarastaessa. Jouduimme taas etsiskelemään tunnin verran, ennen kuin ensimmäiset Delfiinit tulivat esiin. Fiilis oli aivan älytön. Löydettiin useita delfiiniparvia, joiden yksilöt tekivät mitä hienompia temppuja meidän ihastellessa. Delfiinien näkeminen niille luonnollisessa ympäristössä, on ollut yksi haaveeni jo pitkän aikaa, joten ihan mahtavaa, että pääsin tällä reissulla myös toteuttamaan sen. Ja vieläpä niin mahtavassa seurassa!

Ihanien delfiinien lisäksi päästiin näkemään myös kilpikonna ja lentokalaparvia!

Delfiinien jäädessä taakse, pyysimme päästä vielä vähän snorklailemaan ja veneen omistaja hurauttikin meidät kohtaan, jonka tiesi olevat juuri passeli pienelle snorklailulle. Oli hienoa nähdä valtavat määrät eri värisiä ja kokoisia koralleja elossa ja kalat niiden ympärillä. Snorklailu oli huikea päätös huikealle aamulle. Delfiiniretken hinta oli myös tuo sama 50 dollaria, sekin siis vähintään puolet halvempi verrattuna muihin näkemiini retkihintoihin.

Noin kilometrin päähän Mathiverin satamasta on uponnut iso turistipurjelaiva muutama vuosi sitten. Huhun mukaan kuski oli ollut sen verran humalassa, ettei huomannut matalikkoa. Henkilövahingoilta kuulemma vältyttiin ja hylkyyn on mahdollista päästä sukeltamaankin

Mathiverilla on eräs erikoisuus, joka täytyy ehdottomasti mainita, nimittäin Mathiveri Finolhu. Pieni paratiisimainen autiosaari, johon pystyy kävellä Mathiverin saarelta merta pitkin. Kovan merenkäynnin takia, päädyimme siihen, ettei lähdetä lapsen kanss kävelemään saarelle, edes vaikka neidillä olisi ollut pelastusliivit päällä. Jos olisimme olleet M:n kanssa kahden, niin sitten olisimme varmasti kävelleet saarelle päivittäin meren kautta, niin kuin monet tekivät. Me päädyttiin siis pyytämään hotellin työntekijöitä viemään ja hakemaan meidät saarelta, jonka hinta oli vähän suolainen 20 euroa edestakaisin yhteensä koko porukalta, mutta neidin turvallisuus ennen kaikkea. Saatiin hotellilta mukaan iso päivänvarjo, joka oli kyllä aika ehdoton, jos saarella olosta halusi nauttia vähän pidempäänkin. Varjoa siellä ei nimittäin ollut missään, joten enpä usko, että tuntia kauempaa olisi pystynyt saarella ilman varjoa olemaan. Otettiin saarelle mukaan eväät (ja paljon VETTÄ), snorklausvälineet ja hiekkakakku hommat ja hyvin saatiin neljä tuntia kulumaan. Rakennettiin iso hiekkalinna, uitiin, otettiin aurinkoa, herkuteltiin ja vaan nautittiin toistemme seurasta ihan vaan kolmisin, ilman muita ihmisiä mailla halmeilla. Mikäs sen parempaa. Jossain vaiheessa saarella oli meidän lisäksi kaksi Italialaista, mutta heidän lähdettyään saatiin tosiaan olla ihan yksin koko saarella.

Pienellä moottoriveneellä Finolhuun kesti muutaman minuutin

Muilta saarilta tehdään retkiä Mathiveri Finolhuun ja saaresta riippuen hinta tälle upealle autiosaarelle voi olla kovakin. Ihanaa siis, että Mathiverista on mahdollista kävellä näin upeaan paikkaan, joka sekin jo itsessään olisi varmasti ollut mahtava elämys. Kuvat saarelta puhukoot puolestaan!

 

Ei parempia puitteita hiekkalinnan teolle olisi voinut löytää. Kuvasta näkee hyvin, kuinka lähekkäin saaret ovat toisiaan

 

Mathiverin oma bikini beach ei sensijaan ollut mitenkään ihmeellinen, hiekka oli tummempaa ja isompaa. Saaren toisesta päästä löytyvä ranta, joka ilmeisesti oli vähän local ja bikini beachin sekoitus, oli valkohiekkainen ja nopeasti syvenevä. Monet snorkailivat tällä rannalla. Mitään unelmarantoja ei siis Mathiveriltakaan löydy, mutta onneksi unelmarantaa etsivälle, Mathiveri Finolhu on muutaman sadan metrin päässä!

Mathiverin bikini beachilla hiekka oli karkeampaa ja isompaa, vaikkei sitä ehkä kuvasta huomaakkaan

Hotelleja ja gueshouseja saarella oli jonkin verran, mutta viereisellä Bodufolhudhoon saarella tuli vastaan huomattavasti enemmän turisteja. Ravintoloita saarella oli muutamia, esimerkiksi Second Home nimisestä ravintolasta sai hyvää ruokaa edullisesti, halvimpien annoksien maksaessa vain muutaman euron. Suosittelen myös ehdottomasti testaamaan heidän short eatsejaan, nam!

Second homen short eatsit olivat ehkä parhaita koko reissulla

Osa Second homen ruokalistasta

Jalkapalloa saarella pelataan tuttuun tapaan päivittäin, mutta täällä pelaajat olivat huomattavasti nuorempia verrattuna muiden saarten peleihin. M kävi kuitenkin poikien kanssa pelailemassa, joten ihmeessä vaan mukaan jos saarelle eksyy.

Mathiverissa kenttä oli vähän eri tasoinen muihin saariin verrattuna

Saarelta löytyy myös useampi pikku kauppa ja joku matkamuistomyymäläkin taisi olla. Saaren satamassa on iso leikkipuisto, jonka yhteydessä on myös ulkokuntosali, mutta laitteet olivat enemmänkin vitsi, kuin kuntoiluun sopivia. Satamassa voi myös nähdä uiskentelemassa pikkuisia keihäsrauskuja.

Sataman puoleisella rannalla ei kukaan uinut, mutta auringonlaskut sieltä näki hienosti!

 

Kaiken kaikkiaan Mathiveri oli siis todella kiva pikkusaari, jossa asuu paljon ystävällisiä ihmisiä!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
4 kommenttia
 1. Vastaa

  Christa

  01/03/2018

  Me emme uskaltaneet mennä snorklaamaan mantojen kanssa, mutta uskon että oli hieno kokemus. Sait retken tosiaan hyvään hintaan. Tosin sekä Rashdoolla että Ukulhasilla tulivat kovasti vastaan noiden retkien hinnassa ja me maksoimme esim. sandbank -retkestä 45$/aikuinen ja 25$/lapsi paitsi nuorimmasta ei mitään. Listahinta oli 95$/hlö.

  • Vastaa

   minnetievie

   04/03/2018

   Heippa Christa! Saittepa retket hyvään hintaan ei voi muuta sanoa! Kävinkin lueskelemassa teidän Malediivien reissusta, Rashdoo vaikutti oikein mahtavalta paikalta! Kyllä näissä pakkasissa kaipaa Malediivien upeisiin maisemiin. Jään odottamaan postausta Ukulhaksesta! 🙂

 2. Vastaa

  Tanja

  18/03/2018

  Moikka! Ihania kuvia ja ihania rantoja. Harkitsen budjettireissua ensi helmikuulle Sri Lankalle + Malediiveille ja pohdiskelen tässä, millä saarilla oikein kannattaisi käydä. Aikaa Malediiveilla on vain viikko, joten muutamaa saarta enempää ei taida ehtiä. Voisitko suositella paria kolmea saarta, jotka tai joista osan tuollaiseen viikon rykäykseen voisi sisällyttää? Missä te viihdyitte parhaiten? Reissun päätavoitteena on rentoutua, snorklata ja nähdä upeita rantoja ja elävää korallia. Kiitos, jos jaksat vastata! 🙂

  • Vastaa

   minnetievie

   22/03/2018

   Heippa Tanja!
   Tuo Sri Lankan ja Malediivien yhdistelmäreissu kuulostaa täydelliseltä. Itseäkin rupesi jälkikäteen harmittamaan, että ei yhdistetty samaan reissuun molempia, mutta ensi kerralla sitten. Viikko Malediiveilla hujahtaa upeissa maisemissa siivillä, joten valikoisin saaret kohtuu läheltä Malea, jotta siirtymisiin ei kuluisi niin pitkiä aikoja.
   Meidän reissun suosikki minulla oli ehkä Feridhoo, jossa oli upeat snorklausmahdollisuudet ja miltei yksityinen paratiisiranta. Jos etsii totaalista rentoutumista kaukana muista turisteista, niin Feridhoo voisi olla hyvä vaihtoehto. Paikallislautta saarelle ei kuitenkaan kulje kuin muutaman kerran viikossa ja lyhyellä Malediivien lomalla ottaisin ehkä Malesta pikaveneen saarelle, hinnoista en valitettavasti osaa sanoa, koska me matkustimme Ukulhaksesta Feridhoohon paikallislautalla ja saarelta Bodufolhudhoohon niin ikään paikallislautalla.

   Jos muut turistit eivät erityisesti haittaa, niin toinen hyvä vaihtoehto olisi Ukulhas. Ukulhaksen rannat olivat upeita ja saarella oli muutenkin elämää huomattavasti enemmän kuin Feridhoolla. Ravintoloita on useampi, joten ruokatarjontaakin löytyy. Ukulhakselle kulkee Malesta myös paikallislautta, jonka hinta on hyvin edullinen. Matka kestää kuitenkin reilut neljä tuntia, joten jos aikaa ei halua hukata, niin silloin pikavenekyyti on hyvä vaihtoehto, vaikka hinnakas onkin. (n. 50 dollaria, hotellista riippuen)

   Jos taas haluaa matkustaa edullisemmin niin suosittelen Mathiverin saarta. Mathiverilla hotellit ja guest houset ovat edullisempia kuin Ukulhaksella ja majoituspaikkojen järjestämät retket ovat suunnilleen puolet halvempia verrattuna muiden saarten retkiin, joissa vierailimme. Mathiverilla oli myös erittäin rento tunnelma, eikä turisteja tullut moniakaan vastaan. Saaren bikini beach ei ollut Malediivien mittapuulla mitenkään erikoinen, vaikka ihan hieno olikin, mutta sitä kompensoi viereinen autiosaari Mathiveri Finolhu. Autiosaarelle on mahdollista kävellä merta pitkin, niin kuin suurin osa ihmisistä tekikin. Mathiverin saarella on myös mahdollista syödä hyvin edullisesti.

   Mathiverin reissuun on myös helppo yhdistää vierailu Bodufolhudhoolla ja Rashdoolla, jotka molemmat ovat hyvin lähellä saarta. Matka paikallislautalla ei kauaa kestä, joten siinä olisi mahdollisuus nähdä kaksi tai kolme saarta lyhyessäkin ajassa.

   Toivottavasti sepustuksistani oli jotain hyötyä ja kysy ihmeessä, jos mieleen tulee vielä muuta kysyttävää tai kommentoitavaa!

   Mukavaa kevättä ja tulevan reissun suunnittelua! 🙂

JÄTÄ KOMMENTTI