Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Malediivien unelias paikallissaari Feridhoo

on 25/01/2018

Ukulhaksesta Feridhoohon matka jatkui paikallislautan kyydissä. Matka kesti muutaman tunnin ja maksoi reilun euron henkeä kohti. Satamassa meitä oltiin vastassa kottikärryn kanssa, jolla kuljetettiin rinkat hotellille. Majoituimme saarella Feridhoo Inn- nimisessä hotellissa, jossa olimme ainoat asiakkaat koko neljän päivän vierailumme ajan. Se tarkoitti tietysti sitä, että meitä kohdeltiin ihan erityisen hyvin. Hotellin sisäpihalta löytyi keittiö, jossa olisi myös ilmeisesti saanut itse tehdä ruokaa ja pihalla olevassa keinussa ainakin meidän neitokainen olisi viihtynyt, vaikka koko päivän. Hotellin tarjoamat retket olivat melko samoissa hinnoissa Ukulhaksen retkien kanssa, ehkä kuitenkin vähän edullisempia.

Feridhoon bikini beach oli hienoin ranta, jossa olen koskaan aiemmin ollut

Feridhoon saari on ehkä kokoluokaltaan samankokoinen kuin Ukulhas, eli noin kilometrin pitkä ja joitain satoja leveä, mutta ihmisiä saarella asuu vain hieman yli kolmesataa. Saarella on vain muutama ravintola ja majoituspaikka, joten turisteja ei vielä paljoakaan ole. Saaren paikalliset ihmiset olivat todella ystävällisiä ja tervehtivät poikkeuksetta aina, tässä oli ehkä selkeä ero Ukulhakseen, jossa turismi on jo enemmän arkipäivää, eikä siten ihmiset olleet ehkä ihan niin kiinnostuneita turisteista. Saarelta löytyy myös muutama pieni kauppa, joiden tarjonta oli hyvin vaihtelevaa. Sukelluksesta kiinnostuneille löytyy saarelta sukellusfirma, jota pitää italialainen mies. Yrityksellä on myös suppilautoja vuokrattavana.

Feridhoon satamassa kannattaa käydä iltaisella katsomassa tuossa korkeassa puussa lenteleviä suurikokoisia lepakoita ja rantavedessä uiskentelevia rauskuja

 

Feridhoon bikini beach onkin sitten ihan oma lukunsa. Hitaasti syvenevä, valkohiekkainen pitkä ranta vain jatkuu ja jatkuu, eikä muita ihmisiä ole mailla halmeilla. Saimmekin olla joka päivä rannalla lähes yksin, välillä yksi venäläinen pariskunta tuli ottamaan aurinkoa rannan toiseen päähän. Tällä puolella rantaa ei kovin paljoa snorklailtavaa ollut, mutta paikallisten rannalla sitten taas oli parhaat snorklauspaikat, mitä koko Malediivien reissulla tuli vastaan. Kaiken kokoisia ja värisiä kaloja ja pikkuhaita ui ympärillä sadoittain ja erilaisia korallilajeja oli elossa joka puolella. Paikallisten rannalle voi kävellä joko viidakon kautta tai sataman puolelta. Suosittelen kokeilemaan molempia reittejä, koska tuo viidakon läpi kävely oli erityisen kiva kokemus. Paikalliset eivät siivoa rantaa kovin usein, joten rannalla on paljon merestä huuhtoutunutta tavaraa. Rantahiekasta löytyi kuitenkin paljon hienoja kiviä ja simpukoita, joita me saatiin kerättyä iso pussillinen!

Osa bikini beachista

Se fiilis, kun rannalla ei ollut meidän lisäksi ketään muita

loppupäässä bikini beachia on muutamia rantatuoleja ja bambuvarjoja

Niin kuin muillakin saarilla, myös Feridhoolla pelataan jalkapalloa päivittäin. M koki, että täällä oli ehkä kaikista mukavinta pelata ja porukka oli todella vieraanvaraista. Innostuimme myös neitokaisen kanssa pelailemaan pikkumaaleilla miesten pelin ollessa käynnissä.

 

Jos siis etsit paratiisimaista rantaa ja omaa rauhaa, niin Feridhoo saattaisi olla hyvä vaihtoehto. Täällä ei paljon muita turisteja nähnyt, eikä missään ollut ruuhkaa ja jos omatoiminen snorklailu kiinnostaa, niin täällä on hyvät mahdollisuudet siihen! Paljon muuta tekemistä saarella ei sitten olekaan uimisen, auringonoton, chillailun, snorklailun ja syömisen lisäksi, joten ehkä saari ei ole paras vaihtoehto kovin aktiivista lomaa kaipaaville. Ruoka on yleensä myös tilattava etukäteen, joten saarella ei voi helposti poiketa syömään, jos mieli tekee. Hotellit huolehtivat asiakkaittensa ruokatarjonnasta, mutta jos nälkä yllättää suosittelen pistäytymään paikallisten kahvilassa, josta saa mausteisia (ja tulisia!!) pikkusuolaisia ja leivonnaisia sekä teetä ja kahvia. Me ostimme Aliha Cafesta short eatsejä ja virvokkeita reilulla kahdella eurolla, kun taas Fun Relish-nimisessä kahvila-ravintolassa melkein sama setti maksoi 11 euroa.

Aliha cafessa tunnelma oli rento ja ystävällinen

Saaren pienestä väkimäärästä huolimatta, täältäkin löytyy terveyskeskus ja ambulanssi, niin kuin melkein jokaiselta paikallisten saarelta. Autoja täällä ei ole kuin muutama, mutta skoottereita useita kymmeniä. Iltaisin paikalliset nuoret miehet ajelevat joukolla saarta ajankulukseen ympäri ajoittain aika kovaakin vauhtia, eli ihan sama meinkinki kuin meidänkin nuorilla.

Koululla oli joka päivä avoimet ovet (ilmeisesti tuulettivat yötä päivää) joten oli kiva, kun luokkiin pystyi kurkkia sisälle. Eipä ne koulut täällä kovin erilaisilta näytä kuin meillä kotona.

Luokkahuoneiden tuolit ja pöydät oltiin siirretty sivuun presidentin vaimon vierailun vuoksi

Leikkipuistoa lapsille ei saarelta löydy, mutta koulun pihalla on pieni liukumäki kiipeilytelineineen, josta meitä ei ainakaan kukaan missään vaiheessa häätänyt pois.

 

Laitan tähän loppuun vielä muutaman kuvan saarelta!

Tasapainoilu kiviaidalla oli meidän pikkuneidin lempihommaa

Paikallisrannalta löytyi jos jonkinmoisia upeita kiviä ja simpukoita, valitettavasti myös merestä huuhtoutunutta lasia ja roskaa

Auringonlaskun näkee parhaiten paikallisrannan päästä

Iso osa saaresta on tiheää viidakkoa, jonka läpi on muutamasta kohtaa tehty hiekkatie, joka vie viidakon läpi paikallisten rantaan

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI