Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi Perheblogi

Ei niin ihana Alona Beach

on 02/01/2018

Meidän oli tarkoitus hypätä aamulla Andasta paikallisbussiin kohti Tagbilarania, mutta kuin tilauksesta tutun eläkeläispariskunnan veljenpoika ajoi ohitsemme minibussillansa. Päätimme kysäistä häneltä paljonko muutaman tunnin matka kustantaisi ja kyyti olikin vain euron paikallisbussia kalliimpi ja kuitenkin nopeampi, joten päätimme hypätä kyytiin. Matka Andasta Tagbilaraniin kustansi 130 pesoa, eli reilut kaksi ja puoli euroa. Päästyämme määränpäähämme nappasimme tricyklen kohti Alona Beachia. Ensimmäinen fiilis saavuttuamme Alonan rannan toiseen päähän oli pienoinen järkytys. Tuntui, olisimme tulleet Sunny Beachille tai vastaavalle. Joka puolella kuhisi pohjoismaalaisia ja korealaisia turisteja. Tulipahan hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on etukäteen selvittää millainen paikka on kyseessä.

 

Hotellin rannanpätkä auringonnousun aikaan

Meidän onneksemme hotellimme Alona Tropical Beach Resort sijaitsi aivan rannan toisessa päässä, rauhallisimmalla paikalla. Hotellin oma ranta oli hyvin hoidettu ja sopi hyvin pikkuneidin leikkeihin. Saimme myös yllätykseksemme bungalowin ranta ja merinäköalalla, vaikka meillä piti olla ihan normi huone, joten siitä plussaa. Bungalow oli iso ja ok kuntoinen, muuta hyvää koko hotellissa ei sitten ollutkaan, jos avuliaita ja mukavia työntekijöitä ei lasketa.

Meidän bungalow siinä keskellä

Suurin osa Alona Beachista on tungettu täyteen hostelleja, guesthousia, rantabaaria, ravintolaa, turistimyymälää sun muuta, joten jos kovin autenttista menoa tai rauhaa etsii, niin tätä paikkaa en todellakaan suosittele.

Onneksi Panglaon saaresta ainut pätkä, jossa ei saa olla rauhassa on Alona Beach, joten päiviksi pystyi lähtemään mukavampiin paikkoihin, kuten reilun kilometrin päässä olevalle Dumaluan Beachille, josta löytyi kilometrikaupalla kaunista ja rauhallista rantaa. Pitkä, matala ja kirkasvesinen ranta oli mitä täydellisin hiekkakakuille. Rannan vierestä, löytyi myös suihkut ja vessat, sekä ravintola josta sai paikallista ruokaa kohtuu edullisesti.

Uskomattoman upea Dumaluan

Alonalta löytyy tekemistä jos jonkinmoista haluaville ja itse päätin kokeilla suppausta. Opetuksen ja reilun puolen tunnin omatoimisen suppauksen hinta oli lopulta noin kuusi euroa.

Jos Panglaolle eksyy, kannattaa tietysti käydä katsomassa pieniä kummituseläimiä Tarsiereja. Myös Chocolate Hillsit ovat varmasti vierailun arvoinen kohde ainutlaatuisuutensa takia.

 

Rannalla on myös myynnissä Bohol Bee Farmin vegaanista jäätelöä monissa eri mauissa. Eipä ole koskaan aiemmin tullut syötyä niin hyvää jäätelöä kuin täällä. (jäätelö taisikin olla yksi parhaista asioista Alonassa, haha) Suosittelen maistamaan useita makuja, erityisesti avokado ja mango veivät mun kielen mennessään!

 

Käytiin myös vierailulla Panglaon pohjoisrannalla Momo Beachillä, jossa meidän ystäväpariskunta majoittautui tyttärensä kanssa Airbnbn kautta vuokratussa huoneessa. Paikka oli hieno, eikä turisteja ollut lainkaan, joten näimme kunnon paikallista meininkiä. Meille näytettiin myös kiinnostava paikka Mono Beachin rannalla ja ystäväni osasi kertoa jonkin verran paikan historiasta. Japanilaiset olivat rakentaneet ison rantaresortin vuosikymmeniä sitten ilmeisesti hämäykseksi. Oikeasti he olivat etsineet jotain merestä ja kun olivat sen löytäneet, niin paikka hylättiin. Paikalliset ottivat kaiken käyttökelpoisen, mutta hylättynäkin paikka hieno ja vähän karmiva. Säikähdimme, kun lehmä yllätti metsän siimeksestä, mutta onneksi se oli kiltti, eikä välittänyt meistä. Tässä on kiinnostava paikka tutkittavaksi, jos tännepäin eksyy. Harmittavaa, ettei tullut tuolloin otettua kunnon kuvia sieltä.

Momo Beach

Hylätyn resortin uima-allas

 

Alona Beach sopii hyvin sellaisille matkalaisille, jotka nauttivat siitä, että palvelut ovat aivan vieressä ja muita turisteja ja yöelämää löytyy. Meitä varten se ei kuitenkaan todellakaan ollut, eikö paikasta jäänyt millään tapaa sellaista fiilistä, että sinne haluaisi joskus palata.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI