Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Anda, Bohol

on 02/01/2018

Hongkongista jatkettiin matkaa lentäen Filippiineille Cebuun. Cebun kentältä napattiin taksi, joka vei meidät kaupungin läpi satamaan, josta sitten matkattiin lautalla pari tuntia Tagbilaraniin ja siitä vielä paikallisbussilla reilu pari tuntia Andan pikkukylään. Aikaisin aamusta lähdettiin Hongkongista ja myöhään illalla oltiin perillä Andassa, rankka reissu etenkin lapsen kanssa, mutta kyllä kannatti.

 

Hotellin uima-ranta oli joka päivä tyhjillään

Cebusta Tagbilaraniin vievä lautta

Andasta otettiin vähän parempi hotelli, J & R Residense, joka oli saanut Bookingissa todella hyvät arvostelut. Paikka on saksalaisen miehen, Ralfin ja hänen filippiiniläisen vaimonsa Jilon omistama pieni viiden huoneen rantahotelli. Hotellin uima-altaalta oli aivan uskomattoman kauniit maisemat kauas merelle ja tyhjällä rannalla viihtyi mitä mainioimmin. Snorkkeleita sai lainata vapaasti, joten ne olivat meillä kovassa käytössä.

Mikäs näissä maisemissa oli aamupalaa nauttia

 

Rannalle laskeuduttiin pitkiä kiviportaita pitkin

Hotellilta oli matkaa Andan pieneen keskustaan noin kaksi ja puoli kilometriä, välillä käveltiin ja välillä taas mentiin tuktukilla, joka ei montaa pesoa maksanut. Keskustassa oli kauppa, muutamia ravintoloita, joista sai hyvää ja edullista paikallisruokaa  ja joku rantabaarikin taisi rannan lähettyviltä löytyä.

Edullista ja hyvää paikallisten safkaa

 

Andan julkinen ranta oli täydellinen lapsille, sillä se on matala ja kirkasvesinen. Rannalla oli myös usein paikallisia perheitä, joten leikkikavereita löytyi.

Täydellinen ranta leikkeihin

Muutaman kilometrin päässä keskustasta on metsän keskellä luonnon muovaamia luolia, joihin pystyi halutessaan mennä pientä maksua vastaan uimaan. Comberto Cavessa uiminen oli jännitävää ja erittäin virkistävää.

Onneksi uskaltauduin pulahtamaan syvälle luolaan pienestä pelosta huolimatta

Andassa paikalliset olivat uskomattoman ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Meidät kutsuttiin jopa kahville iäkkään opettajaparisunnan ja heidän perheensä luokse ja se vasta oli unohtumaton kokemus. Kommunikointi filippiiniläisten kanssa onkin helpompaa kuin osassa muita Aasian maita, koska iso osa filippiiniläisistä puhuu englantia.

 

Andasta olisi löytynyt myös keskustasta rannan lähettyviltä edullisempia guesthouseja ja meitä kyllä hieman harmitti, kun jouduimme jatkamaa matkaa neljän päivän jälkeen, koska seuraava hotellimme oli jo etukäteen bookattu. Andassa olisi helposti vierähtänyt viikko, jos toinenkin, sen verran rauhallinen ja tuntematon paikka oli vielä ainakin tuolloin. Meni kyllä heittämällä meidän molempien lempi mestaksi!

Andan keskustasta löytyi myös hienoja julkisia rakennuksia ja kirkko

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI