Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Hongkong

on 30/12/2017

Meidän matkamme jatkui vuoden 2016 tammikuussa Hongkongin kautta Filippiineille.

Hongkongissa meidän ensimmäinen majoitus sijaitsi Kowloonin kaupunginosassa, josta valittiin edullinen majoitus Chungking Mansionsissa guesthousessa. Kowloon sijaitsee mantereen puolella Hongkongista katsoen ja toiselle puolelle pääsee helposti ja nopeasti lautalla tai metrolla.

Hintataso Hongkongissa on tosiaan korkeampi verrattuna suurimpaan osaan muuta Aasiaa ja koska halusimme panostaa Filippiinien majoituksiin hieman enemmän, valikoitui Hongkongiin meille pieni ja edullinen guesthouse. Guesthousen sijainti oli todella hyvä, mutta huone hyvin pieni, sänky kun vei suurimman osan huoneen pinta-alasta, mutta eipä sinne oltu tultukaan huoneeseen makaamaan.

Kuva kertoo ehkä enemmän kuin tuhat sanaa. Huoneessa ei tosiaan sängyn ja vessan ja suihkun lisäksi muuta ollut

 

Kävimme katsomassa maailman pisimpiä rullaportaita (800m), jotka vievät yhdelle Hongkongin vuorista. Hongkongilaiset kulkevat näitä portaita päivittäin töihin alas kaupunkiin. Kello kymmenen portaat kääntyvät kulkemaan ylöspäin. Matkalla vuorelta alas, löysimme kivan ja ilmaisen puutarhan, jossa oli apinoita, lintuja ja muita eläimiä.

Näkymää rullaportaista alas kaupunkiin

Hongkongissa kannattaa tietysti käydä katsomassa kaupungin rantabulevardia ja erityisesti iltaisin kaupungin valot ja näkymä on uskomattoman kaunis.

Pilvenpiirtäjät valaistaan hienosti iltaisin, kenties turisteja varten, joita kyllä riitti ihmettelemässä kaunista näkymää

 

Suuntasimme M:n toiveesta myös Hongkongin futissarjan matsiin, jonka seurauksena käytiin myös tutkimassa stadikan läheistä seutua. Meidän neiti viihtyi itse pelissä yllättävän hyvin, josta muutoin ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Onneksi neljänkymmenen tuhannen ihmisen stadionille raahautuneita paria sataa ihmistä vartioi kuitenkin melkein saman verran turvahenkilökuntaa. Mukava kokemus kuitenkin, vaikkei pelin taso kyllä päätä huimannut.

Ei tainnut kovin kummoinen ottelu olla kyseessä kun katsojia oli niin vähän

 

Päätettiin myös, että halutaan käydä katsomassa Hongkongin saaristoa ja seilattiin Cheung Chaun saarelle, joka sijaitsee noin 10 km Hongkongista länteen. Se oli kyllä mahtava paikka. Kalastajakylä, temppeleitä, hienoja uimarantoja ja paljon muuta. Varmasti saari on kesäisin todella suosittu. Matka keskustasta lautalla kesti noin 45 minuuttia.

 

Cheung Chaun Lauttaranta

Lämpimällä ilmalla täällä olisi viihtynyt erittäin hyvin

 

Hongkongissa on kyllä hienoja maisemia, paljon tehtävää ja nähtävää, sekä kohtuullisella hinnalla hyvää sapuskaa, jos menee vain oikeisiin paikkoihin. Kirjoitan vierailustamme Hongkongissa vielä toisen vähän kattavamman postauksen, kun vietimme siellä muutaman yön vielä 2016 vuoden joulukuussa ennen siirtymistä Vietnamiin.

 

Tämä ravintola sijaitsi guesthousemme lähellä ja oli jatkuvasti täynnä paikallisia. Hyvää perusruokaa kohtuu edullisesti. Tsim Sha Tsui G/F, No.21 Lock Road, AH SAY FAST FOOD

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI