Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi Perheblogi

Yöjunalla Bangkokiin

on 29/12/2017

Lähtö Penangista kohti Bangkokia ei sujunut aivan suunnitelmiemme mukaan, kun minibussi ei tullutkaan noutamaan meitä sovittuna aikana. Bussin ollessa jo tunnin myöhässä sovitusta, rupesimme jo ajattelemaan, että josko meidät ollaan unohdettu mahdollisen ruuhkan sijaan. Vajaan kahden tunnin odottelun jälkeen päätettiin, että nyt lähdetään sinne toimistolle mistä liput oltiin hommattu. Tässä vaiheessa huomattiinkin, että kas kummaa, ollaankin hukattu liput, eli kun ei ole kuittia, eikä matkalippuja niin eipä ole sitten mitään todisteitakaan mistään unohduksestakaan. Minivanin kyytiin oltaisiin kuitenkin todennäköisesti päästy, kun kuskilla olisi ollut meidän hotellin nimi, huoneen numero ja meidän nimet tiedossa.

Päätettiin kuitenkin yrittää päästä seuraavan lähtevän bussin kyytiin, vaikkakin oltiin melkein varmoja, että uudet liput joudutaan kyllä ostamaan ja suunnattiin sokkeloiseen kauppakeskukseen, joka ehkä enemmänkin muistutti basaaria. Työntekijöillä ei luonnollisesti ollut minkäänlaista halua korvata lippuja, eikä myöskään myöntää jonkun erehtyneen. Varauskirjassa ei ollut kuulemma meitä ollenkaan. Vaadin kuitenkin kuitteja maanantaina myydyistä lipuista esille, koska arvelin heillä olevan jonkinlaisen kirjasen, johon myydyt matkat merkataan. Nainen puolihuolimattomasti selaili nivaskaa, ja väitti ettei täällä mitään ole, mutta onneksi mulla on todella tarkat silmät ja huomasin vihosta väärinpäin huoneemme numeron 306.

Pyysin työntekijää näyttämään kirjasta minulle ja tällöin virkailija myönsi, että joku oli tehnyt virheen ja jättänyt meidät merkkaamatta lopulta kuskin kirjoihin. Saatiin sitten liput klo 12 lähtevään bussiin ja tajuttiin, että ehditään hyvin junaan Thaimaassa, jos rajalla ei tule ongelmia. Jätettiin laukut säilöön ja mentiin viereiseen kauppakeskukseen odottamaan. Siellä oli pikkuneidille todella mieluisa yllätys, kun löydettiin aivan järjettömän iso lasten viisikerroksinen sisähuvipuisto. Siellä kelpasi kuluttaa voimia odotteluajan verran.

 

Minibussi oli täynnä ja kuski sai juuri ja juuri meidän matkatavarat ja rattaat takakonttiin. Aika ahtaasti mentiin, mutta ilmastointi pelasi ja neidillä oli silmälaput messissä, joten hän nukahti heti lähdön jälkeen ja nukkuikin melkein 2 tuntia Thaimaan rajalle asti. Kuskilla oli aika painava kaasujalka, joten matka sujui rattoisasti. Juttuseurana oli kaksi chileläistä matkailijaa.

Rajalla kyydistä katosi neljä henkilöä mystisesti. Chileläisillä oli viisumit, mutta he joutuivat jäädä tutkittavaksi raja-asemalle. Samoin nuori poika ja vanha mies katosivat. He olivat meidän perässämme jonossa passintarkastukseen, mutta bussiin heitä ei enää kuulunut. Me ei tarvittu viisumia, maateitse Thaimaahan saa 2 viikon leiman meidän passeilla. Neidin kengät jäivät hässäkässä bussiin, joten hän ylitti rajan tyylikkäästi ilman kenkiä.

Rajanylityksen jälkeen loppumatka Hat Yaihin meni aika kevyesti, tilaa oli ja meidät jätettiin juna-asemalle, josta käytiin ostamassa liput 18.45 lähtevään junaan. Ostettiin ykkösluokan liput, vaikka ne olivatkin jonkin verran kakkosluokkaa kalliimmat, mutta saatiin olla rauhassa omassa hytissä.

Junan ravintolavaunun ruokalista ja hinnasto

Me tilattiin hyttiin ruokaa illalliseksi ja 170 bahtilla eli reilulla neljällä eurolla sai pääruoan lisäksi ananasta ja kaksi keittoa. Ravintolavaunussa oli ihan kunnon avokeittiö. Safka oli hyvää perus Itäkeskuksen kiinalaisen tasoa, eli aivan kelvollista. Yö nukuttiin junassa oikein hyvin kerrossängyssä ja aamulla oli mukavaa mennä ravintolavaunuun syömään aamupalaa ja katsella samalla hienoja maisemia aamukahvia juodessa. Hytissä mahtui ihan hyvin leikkimään ja hytin ulkopuolella oli suihku ja vessat käytössä.

Junan aamupala oli mukavaa vaihtelua 

 

Vuorokauden matkustaminen meni kokonaisuudessaan erinomaisesti kaikilta osin ja Bangkokin hotellille saavuttiin puolenpäivän maissa Thaimaan aikaa. Otettiin hotelli hyvän kattouima-altaan ja sijainnin takia. Minulle oli tärkeää, että pääsen helposti hotellilta shoppailemaan esimerkiksi tuliaisia, joiden oston olin jättänyt viimeisille päiville. Mopotaksilla olikin helppo hurauttaa iltamarkkinoille, muiden jäädessä hotellille. Bangkok on yksi mun ehdottomista suosikkikaupungeista ja tästä aiemmasta postauksesta löytyykin matkan alusta vähän meidän kuulumisia ja uudenvuodenviettoa Bangkokissa.

Bangkokin shoppailumahdollisuudet ovat rajattomat

Bangkokissa meillä on nykyään aina ihan pakko olla kattouima-allas!

Bangkokiin oli hyvä päättää vuoden 2015 Isyysloma ja mitä mahtavin reissu.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI