Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Ruokaparatiisi Penang

on 29/12/2017

Ipohin 70 neliön lukaalista siirryttiin sitten takaisin maanpinnalle, kun meidän Penangin huoneella oli kokoa huimat 6 neliötä. Eli siis käytännössä huoneessa oli sänky, yöpöytä ja vessa, jonka päällä suihku suunnilleen oli.

Matka kohti Penangia alkoi 15 kilometrin päässä Ipohin keskustasta olevalta bussiasemalta, en vain millään nyt muista kuinka paljon muutaman tunnin bussimatka on maksanut, tuskin kuitenkaan hirveästi yli kymmentä euroa.

Penangiin pääsee joko pitkää siltaa pitkin tai vaihtoehtoisesti lautalla ja meidän bussi tietysti meni siltaa pitkin. Penangin kaukobussiterminaali oli myös useiden kilometrien päässä keskustasta, joten sieltä täytyy ottaa joko paikallisbussi tai taksi.

 

Kaupunki oli hyvin erilainen arkkitehtuuriltaan alueesta riippuen

Majoitukseksi Penangiin meille valikoitui tosiaan Old Penang Hotel sen erinomaisen sijainnin takia. Tosin taidettiin vähän kirota hotellin sijaintia, kun selvisi, että hotellin vierustalta alkaneet Hindufestivaalit ja niistä lähtevä meteli ja pauke jatkuisivat yötä päivää muutaman päivän ajan. Onneksi ei olla herkkäunisia, hahah. Festivaalit olivat kyllä hauskat ja värikkäät ja myös ilmaista ruokaa jaettiin kaduilla kaikille halukkaille. Tämä olikin ainut majoitus meidän reissulla Hat Yain guesthousen lisäksi, jossa meillä ei ollut uima-allasta.

Temppeli meidän hotellin vieressä

Pikkuneiti pääsi myös leikkimään respa työntekijää

Hotellin läheltä alkoi mahtava ruokakatu, josta sai ruokaa joka lähtöön. Syötiin muun muassa paistettuja ostereita, munaa ja sipulia chilikastikkeella, fritattua kanan-nahkaa ja savustettua possua riisillä ja kastikkeella. Penang on tosiaan kuuluisa mahtavista ruoistaan ja sieltä löytyy jos jonkinlaista herkuteltavaa.

Georgetownissa on myös Little-India ja sen vanhakaupunki, on yksi UNESCO:n maailmanperintökohde. Näistäkin löytyy upeita ruokakojuja ja ravintoloita, vaikka millä mitalla. Tarjolla paljon katusapuskaa ja Penangin herkkuja. Valittiin ehkä maineikkain soppa, eli Assam Laksa, joka on kalapohjainen, hapan nuudelikeitto. CNN on valinnut sen sijalle 7 “maailman top 50-herkullisimman ruoat”-listalla. Todella hyvää, mutta annos ei tosiaan ollut kauneudella pilattu!

Intialaista ruokaa löytyy jokaiselle

Pyritään usein välttelemään (erityisesti maksullisia) pahimpia turistinähtävyyksiä kahdesta syystä, eli hinta ja ruuhkat. Penangissa tehtiin kuitenkin poikkeus, kun päätettiin mennä Penang Hillille, josta on mahtavat maisemat Georgetowniin ja muualle Penangin saarelle. Mentiin paikallisbussilla tuosta hotellin vierestä ja noin puolen tunnin matkan jälkeen saavuttiin kukkulan/vuoren juurelle, jossa vuorijunan asema sijaitsi.

Heti muistettiin, miksi ei erityisesti pidetä näistä paikoista, varsinkaan lapsen kanssa. Meno-paluu maksoi koko porukalta 60 RM eli 15 euroa ja jengiä riitti tungokseksi asti, varsinkin vaunuun ahtauduttiin aika tiukasti arabien ja kiinalaisten sekaan. Onneksi meillä on hyvät ja kevyet kärryt, jotka saa kasaan ja pieneen tilaan nopeesti. Maisemat ylhäältä oli kyllä mahtavat kaupunkiin ja merelle, jossa näkyi paljon laivoja. Paikka oli yli 800 m merenpinnan korkeudesta, joten oli muutaman asteen viileämpi, kuin alhaalla ja pieni tuuli vilvoitti mukavasti. Kukkulalla oli myös moskeija, temppeleitä ja muuta mukavaa kuten lapsille mukava leikkipaikka.

Maisemat Penang Hilliltä olivat hienot

Otettiin taksi takaisin kukkulalta, koska ei jaksettu enää ryysiä muiden turistien kanssa. Käytiin hakemassa nasi campuria eli riisiä ja lisukkeita. Jos tilaa “kari campur”, niin saa kaikkien tarjolla olevien curryjen kastikkeista sekoituksen riisin päälle, joka onkin maisteltaessa aikamoista herkullista ilotulitusta. Annos maksaa noin 2-3 euroa ja siihen saa valita lihat ja kasvikset päällimmäiseksi tarjolla olevista.  Pakko oli tietysti maistaa Penangin Rojakia, eli tulista hedelmäsalaattia, joka oli erikoinen kokemus. Jälkkäriksi nautittiin Penangin ykkösjälkkäriä eli Cendolia. Jään sekaan tulee siirappia, joka on tehty tummasta kookossokerista, kidneypapuja ja vihreää hyytelönuudelia, jota kutsutaan cendoliksi siis mitä ilmeisimmin. Se oli oikeasti tosi hyvää, vaikkakin outoa.

Cedol ei ehkä hurmaa ulkonäöllään

 

Penangissa on myös hieno julkinen uimaranta Batu Ferringh saaren pohjoispuolella. Paikallisbussilla matka kestää keskustasta ruuhkista riippuen noin puolisen tuntia. Ranta oli tosi kiva, ei ollut liikaa jengiä, eikä tuputtajiakaan liiemmin, vaikka aktiviteettejä olisi ollut varsinkin vesiurheilun puolella pilvin pimein. Meno-paluu rannalle bussilla oli koko porukalta 2,5 euroa ja taksi olisi sitten vaihtoehtoisesti maksanut 17,5 euroa.

Batu Ferringh

Penangissa on myös todella paljon shoppailumahdollisuuksia niistä kiinnostuneille, kun kauppakeskuksia on ympäri kaupunkia useita ja samoin myös paikallisten kojuja ja kauppoja löytyy pilvin pimein. Teinkin useita hyviä ostoksia juuri Penangissa. M kävi myös parturissa ja parranajossa Penangin keskustassa ja hintaa näille tuli tuolloin kaksi euroa.

 

Käytiin myös huviajelulla mantereen väliä kulkevalla lautalla. Maisemat olivat hienot ja lysti halpaa, kun meitä ei jostain syystä rahastettu missään vaiheessa. Vartin verran kestää ylittää Selatanin salmi. Salmen ylittää myös Kaakkois-Aasian pisin silta, joka on 13,5 kilometriä pitkä. Lauttoja kulkee useita samaan aikaan ja niihin mahtuu paljon autoja kahteen kerrokseen.

Lautalta näkee kaupungin hienon rantaviivan

Pakkohan se oli vierailla myös Gurney Drivella, joka on Penangin kuuluisa rantakatu. Mesta muistuttaa Välimeren, esim Espanjan, turistipaikkoja korkeine hotelleineen. Siellä oli mukavaa kävellä ja ihmetellä viiden tähden hotelleja ja kauppakeskuksia. Pääsyy miksi ihmiset hengailevat siellä, on kuitenkin ruoka. Alueelle on keskittynyt paljon ruokakojuja vieri viereen, joista saa maan parhaita tai ainakin kuuluisimpia ruokia. Hinnat ei päätä huimaa, annos keskimäärin euron verran. Mutta ruoka oli kuitenkin ilmeisen erinomaista, kun joku esimerkiksi saapui syömään euron nuudeliannosta upouudella Ferrarilla.

Curdeay Drive

 

Meidän oli tarkoitus matkustaa Penangista takaisin Bangkokiin yöjunalla, mutta harmiksemme junat oli myyty melkeen koko seuraavalle kuukaudelle jo täyteen, joten jouduttiin muuttamaan suunnitelmaa. Ostettiin paikallisesta matkatoimistosta bussiliput Thaimaahan Hat Yaihin ja sieltä otettiin sitten yöjuna takaisin Bangkokiin omalla hytillä. Thaimaan puolelta junia kulkee useita ja niissä on useampi vaunu, Malesiasta Thaimaahan vain yksi juna, jossa on kaksi vaunua. Minibussi nouti meidät suoraan hotellilta ja koko perheen liput maksoivat 70 RM eli 17,5 euroa.

Penang oli kaikenkaikkiaan yksi reissumme mahtavimpia paikkoja. Ihmiset olivat todella mukavia ja meininki kaupungissa oli kaikin puolin kohdillaan. Ruoka oli erinomaista, eikä ruokien hinnatkaan olleet kovat. Maisemat olivat todella kauniita ja Penangin kaunis uimarantakin oli positiivinen kokemus. Liikennejärjestelyissä saattaisi olla kyllä vielä hieman kehitettävää, koska ruuhka-aikoihin kulkeminen oli erityisen hidasta. Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin siirtymisestämme Penangista Hat Yain kautta Bangkokiin, joten stay tuned!

Penangin kartta

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI