Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Ipoh, Malesia

on 28/12/2017

Matka jatkui Kuala Lumpurista taas tuttuun tapaan raiteilla ja nyt meillä oli suuntana kaupunki nimeltä Ipoh. Ipohissa päätimme pysähtyä muutamaksi päiviksi ennen Penangia. Ipoh sijaitsee Kuala Lumpurista pohjoiseen ja junamatka sinne kesti noin kaksi ja puoli tuntia. Hintaa koko perheen lipuille tuli yhteensä reilut 12 euroa ja Thaimaan juniin verrattuna juna oli moderni, nopea, siisti ja vaunuissa oli jopa telkkaritkin. Tunnelmaltaan Thaimaan junat ovat kyllä ihan eri luokkaa.

Ipohissa on todella upeat ja jylhät maisemat joka puolella

Napattiin taksi Ipohin upealta juna-asemalta, koska aurinko porotti niin kuumasti, ettei vastaavanlaista kuumuutta ole kumpikaan meistä aiemmin reissulla kokenut, eikä tosiaan tehnyt mieli dalsia rinkat selässä muutamaa kilometriä siinä kuumuudessa. Kävelijälle kaupunki ei ehkä muutenkaan ole paras mahdollinen ja suurin osa ihmisitä liikkuukin täällä autoilla. Taksit ovat kuitenkin edullisia, joten autottomuus ei ole ongelma.

Ipohin hieno juna-asema

Hotelliksi valikoitui jäätävän kokoinen Tower Regency hotelli uima-altaalla. Hotellista itsestään tuli vähän mieleen Ruotsin laiva sen tuoksun, alakerran baarin ja kokolattiamaton takia, mutta meidän huone oli aivan uskomaton ja todella edullinen 70 neliöinen sviitti neljännessätoista kerroksessa. Hotellia varatessamme huomasin, että muutaman euron lisämaksulla sai 20 neliöisen huoneen sijaan 70 neliöisen sviitin ja päätin kokeilla onneani, että jos tässä ei olisikaan kyse mistään erehdyksestä, ja eihän siinä ollut.

Maisemat parvekkeelta olivat kohtalaisen hulppeat, jalkapallokenttä näkyy taustalla

Hotellin lähettyviltä löytyi useita erilaisia ravintoloita ja kauppakeskuskin oli noin kilometrin päässä. Ipohista löytyi myös iso lasten leikkipuisto, jossa meininki oli iltapäivisin kohdillaan, kun perheet saapuivat yhdessä puistoon. Leikkipuiston vieressä oli myös iso nurmikenttä, jossa paikalliset miehet pelasivat jatkuvasti jalkapalloa. Iltaisin oli eri tasoisia pelejä käynnissä ja M kävikin katsomassa niitä useampaan otteeseen.

Eri tasoisia pelejä löytyi joka lähtöön

Leikkipuistossakin oli tilaa telmiä ja iltasisin leikkipuiston reunalle pystytettiin kojuja, joista lapsille voi ostaa herkkuja tai pientä syötävää

 

Ipohin Little Indiasta ja vanhasta kaupungista löytyi monia todella hyviä ja herkullisia ravintoloita moneen lähtöön ja Ipoh onkin erityisen kuuluisa hyvästä ruoastaan. Ruoka on myös halvempaa kuin vaikkapa Kuala Lumpurissa. Yömarkkinoilla kannattaa myös vierailla, jos mahdollista!

Tähän ravintolaan oli hurjan pitkä jono ja ruoka olikin ehdottomasti jonottamisen arvoista. Harmi vaan, ettei tullut pistettyä ravintolan nimeä muistiin

Ipohissa kannattaa myös käydä katsomassa kauniita temppeleitä, joista monet ovat rakennettu suoraan kalliossa olevin luolien sisälle.

Päätimme vierailla viimeisenä päivänä Ipohin kuuluisassa Lost world of tambun – huvipuistossa, jossa oli myös vesipuisto ja eläintarha. Ipohin keskustasta matkaa huvipuistoon kertyi sellaiset yhdeksän kilometriä, mutta hotellimme järjesti sinne meille ilmaisen kuljetuksen. Pääsyliput puistoon olivat 100 RM, eli noin 25 euroa yhteensä koko poppoolta. Puitteet huvipuistolla olivat niin uskomattomat, ettei sitä oikein osaa edes sanoin kuvailla. Järjettömän kauniiden vuorten välissä olevassa huvipuistossa kyllä viihtyi koko perhe paremmin kuin hyvin.

Olimme ainoat pohjoismaalaiset ihmiset koko huvipuistossa, joten kuvitella voi, että saimme osaksemme hyvin paljon huomiota. Vesipuistossa täytyi luonnollisesti uida paita ja shortsit päällä, mutta tämä ei kyllä meitä häirinnyt. Vesipuistossa oli pienemmille lapsille suunnattu alue, josta löytyi jos jonkinmoista liukumäkeä. Vesiliukumäkiä ja touhuttavaa oli paljon myös isommille lapsille ja aikuisillekin ja löytyihän sieltä upeat kuumat lähteet ja lämminvesialtaat aikuiseen makuunkin.

Osa pienten lasten allasalueesta

Kuvat puhukoot puolestaan maisemien osalta

Huvipuistossa oli laitteita valitettavasti ainoastaan yli metrin mittaisille ja meidän neiti pääsikin ainoastaan karuselliin, siihenkään ei olisi päässyt edes aikuisen kanssa ellei laitteella olisi ollut niin mukavaa työntekijää.

Eläintarhassa oli mm. pesukarhuja, papukaijoja, kanoja, apinoita ja siellä nämä kaikki vilistivät vapaina. Puistossa oli myös jos jonkinlaisia liskoja ja käärmeitä, joista yhtä M säikähti pahanpäiväisesti kun hän käänsi selkänsä ja yhtäkkiä siinä takana makoili valtava anakonda. Eläintenhoitajat sanoivat kuitenkin, ettei käärme ole vaarallinen, joten sitä voi vaikka silittää. Pidin siitä, että eläimet saivat olla vapaina eläintarhassa, mutta esimerkiksi siellä olevien hevosten huononlainen kunto mietitytti ja laitoinkin siitä puistolle palautetta jälkikäteen.

Pesukarhuja ja muita pikkueläimiä vilisti joka puolella

Lost world of tambun on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka niin lapsiperheille kuin vaikka pariskunnallekin, päivä siellä vierähtää älyttömän nopeasti ja mukavasti upeissa maisemissa.

 

Ipohissa oli monia hienoja rakennuksia

Jos olet matkalla Kuala Lumpurista Penangiin, niin suosittelen lämpimästi pysähtymään päiväksi tai pariksi Ipohiin, täältä kun löytyy juuri sopivasti tekemistä ja näkemistä (ja syömistä!!) niille muutamalle päivälle, eikä matkasta tule yhteen soittoonkaan liian pitkä. Ipohista Penangiin on matkaa bussilla enää 160 kilometriä, joten se menee leppoisasti, kun on saanut syödä muutaman päivän Ipohin herkkuja!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI