Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Kuala Lumpur

on 27/12/2017

Thaimaasta suuntasimme Hat Yain lentokentältä kohti Kuala Lumpuria. Vaihtoehtoina oli reilun kymmenen tunnin bussimatka tai vähän yli tunnin lento, joten reissua suunniteltaessa oli jo selvää, kumpi näistä valikoituu.

Tornit ovat kyllä jo itsessään ihan hieno nähtävyys

Lennosta selvittiin taas todella helposti ja koneesta ulos päästessämme, päätimme, että syödään jo kentällä, koska KLIA 2 kenttä sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Kuala Lumpurin keskustasta, joten matka tulisi olemaan olisi aika pitkä.

Valitsimme tällä kertaa taksin junan ja bussin sijaan, koska halusimme päästä hotellille mahdollisimman helposti ja mukavasti. Taksi oli aika hintava, yli 20 euroa, mutta lentokenttäjunallakin hintaa oli tuolloin 8 euroa henkilöltä plus siitä vielä siirtyminen juna-asemalta hotellille.

Kuala Lumpurin hotelli valikoitui hinnan, sijainnin ja uima-altaan takia. Sijainti todellakin oli nappivalinta, koska Little India alue alkoi suoraan meidän hotellimme vierestä, joten toinen toistaan mahtavampia ruokapaikkoja oli joka puolella. Sijainti oli myös hyvä sen takia, että kävellen, metrolla ja monoraililla pystyi kulkemaan kätevästi ympäri kaupunkia.

Näkymät 22 kerroksen huoneestamme olivat hyvät

Ruokapuolella keskityttiin Kuala Lumpurin visiitillä pääasiassa intialaisiin ja intialaisvaikutteisiin sapuskoihin. Toki syötiin myös malesialaisia ruokia, kuten kansallisruoka nasi lemakia, jossa on riisiä ja lisukkeina sambalia, pähkinöitä, kananmunaa, kuivattuja pikkukaloja, kurkkua ja muuta vaihtelevaa tavaraa. Suurta herkkua oli paneroitu kana, joka on todella maukasta.  Suosioon pääsi myös naan leipä tuplajuustolla, joka dipattuna sooseihin on aivan super hyvää ja tietysti tuoreista hedelmistä tehdyt juomat nousivat suosioomme.

 

Jos Kuala Lumpuriin sattuu eksymään niin suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa. Heidän ruokansa ja erityisesti juusto-naan oli niin herkullista, että muistelen sitä vieläkin lämmöllä

 

Little Indian iltamarkkinoilla oli meidän lisäksi muutama muukin ihminen, valokuva kuvaa hyvin tunnelmaa hahah

Petronas tornit ovat jo itsessään varmasti suurimmalle osalle matkailijoista sellainen nähtävyys, joka on koettava Kuala Lumpurissa, mutta lapsiperheille se on ehkä jopa vielä mieluisampi. Tornien lähettyviltä löytyy upean iso uima-allasalue lapsille ja tämän vierestä vielä todella suuri leikkipuisto kaikkine vempeleineen. Meidän tuolloin reilun vuoden ikäinen neitimme rakasti paikkaa ja vierailimmekin siellä useaan otteeseen.

 

Tornien läheinen allasalue on lapsille mahtava

 

Kamerastamme hajosi jo Thaimaassa muistikortti, ja ajattelimme, että Chinatownista voisi ainakin löytyä vastaavanlainen, joten suuntasimme siis Chinatowniin, joka oli vain yhden metropysäkin päässä. Muistikortti löytyi, mutta silloisen tietokoneen muistikortinlukija olikin rikki. Onneksi hyvälaatuisia kuvia kuitenkin kertyi jonkin verran, eikä tarvinnut mennä pelkillä kännykkäkuvilla.

 

Chinatownissakin riitti vilskettä

Sri Mahamariamman-temppeli

Jos maailman suurimpaan lintupuistoon haluaa, niin suosittelen harkitsemaan taksia. Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, että kulku etenkin rattaiden kanssa +35 asteen kuumuudessa lukuisten siltojen, pitkien portaiden, tietöiden ja ylämäkien ansiosta oli todella tuskainen.

 

Paikallisjunalla pääsi myös kätevästi Batu-luolille kaupungin pohjoispuolelle. Batu Cavesit ovat todella suosittu turisti nähtävyys, mutta sinällään kuitenkin näkemisen arvoinen paikka.  Kyseessä on hindujen pyhä paikka, jonka harrasta tunnelmaa saattoi ehkä hippasen lannistaa lähelle rakennettu huvipuisto ja lukuisat krääsän kaupustelijat. Veikeät apinat loivat omaa tunnelmaansa luolille varastellessaan turisteilta vesipulloja ja muuta irtotavaraa.

Batu Caves

Jos auringonotosta haluaa itse Kuala Lumpurissa nauttia, niin suosittelen uima-altaallista majoituspaikkaa (täällä se mielestäni tuli erityisen tarpeeseen todella kuuman auringonpaahteen takia). Petronas-tornien luona olevalla altaalla, ei aikuisten ole sopivaa olla vähissä vaatteissa, koska Malesia tosiaan on muslimimaa.

 

Merdeka-aukiolla oli paljon tilaa telmiä

Thaimaahan verrattuna olikin mukavaa se, että malesialaiset ovat ehkä vähän hillitympiä, eikä ihan jokainen halunnut ottaa pikkuneitiä syliin ja kuvata. Kuala Lumpurissa ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja avuliaita, eikä meillä ollut mitään ongelmia missään vaiheessa.

Kaupunkina tykästyimme Kuala Lumpuriin, tekemistä ja näkemistä olisi riittänyt vielä vaikka kuinka moneksi päiväksi ja ruoka pääasiassa joka paikassa todella maukasta.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI