Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Upea Prachuap Khiri Khan

on 07/12/2017

Edellisessä postauksessa lupasin, että kirjoitan ihan oman kirjoituksensa ihanasta Prachuap Khiri Khanista, jossa ollaan vierailtu M:n kanssa jo kerran aiemminkin ennen prinsessan syntymää.

Pikkuneiti yritti lähteä karkuteille Ao Manaolla, onneksi äitillä on ainakin vielä toistaiseksi nopeampi askel

Molemmilla kerroilla ollaan matkattu Prachuapiin junalla ja se on osoittautunut meille todella toimivaksi ratkaisuksi. Bangkokista Hua Lampongin asemalta matka Prachuap Khiri Khaniin kestää reilut viisi tuntia ja maksoi luokasta riippuen noin 2- +4euroa. Junat ovat kuitenkin usein myöhässä aikataulusta, mutta eipä se ole ainakaan meidän reissuja haitannut. Ollaan matkustettu junissa niin kolmos, kakkos kuin ykkösluokassakin Thaimaassa ja kyllä mun ehdoton suosikki on kolmosluokka. Sitä fiilistä on vaikea ylittää kun pääset juttelemaan paikallisten ihmisten kanssa ilman että kummallakaan on tietoa mistä puhutaan tai saat ostaa junan ikkunasta pysäkeiden laitureilla myyviltä paikallisilta ruokaa ja saat herkutella yhdessä vieruspaikan mummon kanssa omia ja hänen loihtimiaan herkkuja. Omien kokemusten mukaan ykkösluokassa ei ihan tällaisia kohtaamisia pääse kokemaan.

Junilla matkustaminen onkin meidän perheelle mieluinen vaihtoehto sen takia, että pääsee ensinäkin kävelemään jos mieli tekee ja se, että vessat löytyvät (vaikkakin usein lattiassa on vain reikä tai vessa on muuten suhteellisen noh, alkeellinen) on enemmän kuin plussaa varsinkin lapsen kanssa matkustaessa. Junien kovasta metelistä huolimatta meidän neiti on aina saanut nukuttua niin päivä kuin yöuniakin reissuilla ja pääsääntöisesti suurin osa meidän junareissuista onkin sujunut hyvin. Yleensä reissuja suunnitellessa mietitään ensin, että kuinka paljon reissusta on mahdollista tehdä raiteilla, bussitkin on toki ok, mutta jos täytyy valita jompikumpi, niin vastaus on hyvinkin selvä.

Metelistä huolimatta unenlahjat on hyvät

 

 

Nyt kuitenkin siihen pääasiaan, eli Prachuap Khiri Khaniin! Ollaan tosiaan M:n kanssa käyty Prachuapissa kahdestaan vuonna 2012 ja tällä reissulla tykästyimme paikkaan melkoisesti! Prachuap Khiri Khan on todella kaunis rantakaupunki vajaan sadan kilometrin päässä Hua Hinista, tämä ei kuitenkaan muutama vuosi sitten näkynyt kaupungissa lähes ollenkaan. Siinä missä Hua Hin on hyvin turistisoitunut, on taas Prachuap Khiri Khan todella autenttinen ja rauhallinen kaupunki.

Ao Manao

Länsimaalaisia turisteja ei liiemmin vastaan  tullut ja kaupungin parhaalla rannalla Ao Manaolla on aina saanut olla hyvin rauhassa, etenkin arkipäivinä rannalla ei paljon muita ihmisiä ole. Ao Manao on Thaimaan ilmaoimien alueella sijaitseva todella upea ranta, jolla on vain yksi hotelli ja se on Thaimaan ilmavoimien pitämä. Rannalle mennessä on kuitenkin suositeltavaa olla jokin kulkuneuvo, koska matkaa kaupungin keskustasta rannalle kertyy ehkä sellaiset kolme neljä kilometriä. Ensimmäisellä kerralla vuokrattiin tietysti skootteri, joten tuo ei ollut matka eikä mikään, mutta nyt toisella kerralla pikkuneidin ollessa vasta reilun vuoden ikäinen päädyimme kulkemaan rannalle salengeilla. Hintaa reissuille tuli muistaakseni noin euron per suunta, eli ei todellakaan paha! Rannalta löytyy myös monia hyviä ja kohtuullisen edullisia paikallisten ravintoloita ja löytyy rannan päästäkin jonkinlainen pieni eläinfarmikin.

Lähes autio Ao Manao

Ruoka!! edullista ja erittäin hyvää paikallista ruokaa löytää joka puolelta kaupunkia.

 

Kaupungista löytyy myös paljon muuta nähtävää rannalla makoilun lisäksi. Rantabulevardilla on lähes päivittäin iltatori, josta saa jos jonkinlaista ruokaa, juomaa ja ostettavaa friteeratuista jauhomadoista ja heinäsirkoista Angrybirds susheihin. Ruokailun lomassa voi lapset viedä leikkimään rantabulevardilta löytyvään leikkipuistoon. Viikonloppuisin kaupungin keskustassa järjestetään myös markkinat, joissa pääsee herkuttelemaan mitä uskomattomimmilla ja todella edullisilla herkuilla ja tuoreilla hedelmillä.

Rantabulevardin iltatorilla riittää värejä ja tuoksuja. Khao Chong Krachok taustalla.

 

Hyvin mahtui mukaan leikkeihin

 

Ao Manaon rinnalla yksi kaupungin upeimmista nähtävyyksistä on meidän apinavuoreksi ristimä Khao Chong Krachok. Temppelille vievät pitkät portaat täynnä makaki-apinoita ovat jo itsessään nähtävyys, puhumattakaan uskomattoman kauniista maisemista, jotka temppelin laelta avautuvat. Kuvat puhukoot puolestaan.

Upeat maisemat ja rantabulevardi”apinavuorelta” kuvattuna

Apinat yrittivät jatkuvasti varastaa meiltä mitä tahansa ja onnistuivatkin lopulta nappaamaan vesipullon ja aurinkorasvan.

Näitä veikeitä pikku söpöliinejä on koko temppeli täynnä, söpöys näistä on tosin välillä hyvinkin kaukana kun yrittävät säikytellä ihmisiä.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI