Pallontallaajat.net
Valikko
MINNE TIE VIE
MINNE TIE VIE
Hello world
Hello world

Kertomuksia kolmehenkisen perheen reissuista lähelle ja kauas mukavasti, mutta budjetilla. Matkassa on mukana kaksi isompaa ja yksi pieni ihminen.

Matkablogi

Isyysloma Thaimaassa

on 28/11/2017

Bangkok- Prachuap Khiri Khan – Ban Krut – Chumphon – Khanom – Hat Yai – Kuala Lumpur – Ipoh – Penang – Bangkok

 

Lähdimme tosiaan viettämään M:n isyyslomaa aurinkoon vuosien 2014/2015 vaihteessa vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi. Neiti oli tuolloin 1,2v vanha ja ollut lentokoneessa ainoastaan ollessaan puolen vuoden vanha, kun matkustimme Berliiniin. Lennot tuolloin menivät todella hyvin, mutta kun ikää oli tullut lisää, niin vauhti ja omapäisyys olivat kasvaneet sen verran, että kyllä tuleva yölento vähän jännitti. Finnairin lento Bangkokiin meni kuitenkin hyvin, varsinkin siihen nähden, että edellisellä viikolla oli ollut korvatulehdus.

Bangkokissa olimme käyneet kerran aiemmin yhdessä M:n kanssa, mutta tuolloin en erityisemmin ihastunut kaupunkiin, osaksi johtuen siitä, että hotellimme sijaitsi yökerhon vieressä ja keskellä turistialuetta. Tuolla reissulla tuli vierailtua temppeleissä, kauppakeskuksissa, nightmarketeilla ja tuli sitä käytyä katsomassa futsalin MM-kisojakin. Nyt toisella kertaa olimme viisaampia  majoituksen suhteen ja otimme hotellin tarkoituksella mahdollisimman paikalliselta alueelta. Hotelli sijaitsi noin viiden minuutin tuktuk matkan päässä MRT Huai Khwangin asemalta. Tämä oli ehdottomasti hyvä päätös, koska hotellin lähialue oli täynnä paikallisia katukeittiöitä, joista sai todella hyvää ja edullista ruokaa. Tässä suora lainaus edellisestä blogistamme; “Tänään söimme lounasta johon valitsimme molemmat monta eri ruokalajia, riisiä ja limut yhteensä 100 bathia eli reilut 2 euroa, ei paha!”.

 

Paikalliskeittiön antimia

 

Samalla kujalla hotellimme kanssa oli monia paikallisten taloja, joiden ohi kävellessämme eräs thaimaalainen perhe tuli keskustelemaan kanssamme ja perheen lapset halusivat leikittää E:tä Yhteistä kieltä meillä ei ihmeemmin ollut, mutta perhe halusi kutsua meidän uudenvuoden illalliselle ja juhliinsa. Otimme kutsun tottakai ilomielin vastaan ja meidät ohjattiinkin heti pöytään, jossa tarjolla oli grilliruokia ja thaimaalaista nuudelikeittoa. Perheen ja suvun miehet tarjosivat M:lle thai-viskiä, jota miehillä on tapana nautiskella. Lapset leikkivät keskenään ja meitä kohdeltiin todella vieraanvaraisesti. Raketit katselimme hotellin ikkunasta pikkuneidin nukkuessa sängyssään, kukapa olisi arvannut kuinka ihanasti vuosi 2014 päättyy.

 

Aurinkoisia lapsosia

 

Uudenvuodenpäivänä suuntasimme Chatchkuak-puistoon muutaman metropysäkin päähän, koska tiesimme, että siellä on kiva leikkipuisto lapsille. Leikkien jälkeen lähdimme ostamaan junalippuja etukäteen Hua Lampongin juna-asemalta Prachuap Khiri Khaniin ja kiitoslahjoja perheelle edellisestä illasta. Taktisesti pidimme E:n hereillä hotellille asti ja neidin simahdettua rattaisiin suuntasimme altaalle. Meillä on ollut tapana ottaa aina jos mahdollista hotelli tai hostelli uima-altaalla, koska mikäs on sen parempaa kun päästä helteessä välillä pulahtamaan viileään veteen ja etenkin lapsen kanssa, voi sitä riemua kun pääsee pulikoimaan!

Seuraavana aamuna lähdimme aikaisin Hua Lampongin asemalta kohti ihanaa Prachuap Khiri Khania, josta aion kirjoittaa ihan oman postauksensa, koska tämä paikka jos mikä sen ansaitsee!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI